Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Hoeveel kost de nieuwe Lexus RX?

Verwachte lancering : 01-01-2023

Geschreven door Klaas Janssens op 20-09-2022

De Belgische prijs van de nieuwe Lexus RX is bekend. Hoeveel kost de alweer vijfde generatie van de enkel als hybride te verkrijgen luxe-SUV?

Er hangt een Belgisch prijskaartje aan de vijfde generatie van de Lexus RX, de hybride pionier die zich te vaak de kaas van het brood liet eten door de Duitse Drie. In Europa dan toch, elders vond de premium SUV makkelijker kopers: sinds 1998 vonden liefst 3,5 miljoen exemplaren een eigenaar.

LEES OOK Eerste test Lexus RX (2023)

Een overzicht van de verschillende versies en de verschillende uitrustingsniveaus van de nieuwe Lexus RX. En de bijbehorende prijzen.

Drie motorisaties

De luxedochter van Toyota breidt het aanbod van de nieuwe Lexus RX alvast stevig uit, want de klassieke hybride krijgt het gezelschap van zowel een plug-inhybride versie als van een sportieve variant met drukvoeding:

  • Lexus RX 350h HEV E-Four: 245 pk (gecombineerd)
  • Lexus RX 450h+ PHEV E-Four: 306 pk (gecombineerd)
  • Lexus RX 500h Turbo HEV Direct4: 371 pk (gecombineerd)

LEES OOK Test Lexus RX 500h Turbo (2023)

Batterij en rijbereik

Het accupakket van de Lexus RX 450h+ belooft een elektrisch rijbereik van 65 kilometer en een elektrische topsnelheid van 130 km/u. Zijn de batterijen leeg, dan schakelt de plug-inhybride naadloos over naar het zelfopladende aandrijfsysteem, waardoor het brandstofverbruik en de CO2-emissies binnen de perken blijven. De Lexus RX 450h+ komt met een boordlader van 6,6 kWh, in ideale omstandigheden volstaan 2,5 uur om het accupakket volledig op te laden.

2023 Lexus RX SUV

Uitrustingsniveaus: Business, Executive, Privilege en F Sport

De nieuwe Lexus RX komt met vier uitrustingsniveaus bovenop de basisversie, die enkel verkrijgbaar is als 350h. De Business Line voegt een draadloze oplader voor je smartphone en bied je de mogelijkheid om een elektrisch bediend glazen schuif- en kanteldak bij te bestellen.

Het (verwarmde) stuurwiel en de versnellingspook van de Executive zijn verpakt in leder. Ook de opbergbox achteraan de centrale armsteun, de airco met nano-e-technologie en het meerkleurige Illuminated Entry System zijn dan standaard. Dan krijgt de Lexus RX ook slimme koplampen en een automatisch openende achterklep met zogenoemde kicksensor.

De Privilege onderscheidt zich onder meer door de houten afwerking voor het stuur en het dashboard, de suede inzetstukken op de deuren, de digitale binnenspiegel en de head-updisplay (HUD). Ook de Intelligent Park Assist met Panoramic View Monitor (met 360°-camera) en de adaptieve AVS-demping zijn dan inbegrepen. Het uitrustingsniveau F Sport kan je enkel combineren met de Lexus RX 500h en komt met een sportievere opsmuk voor zowel het koetswerk als het interieur.

  • Standaard: op Lexus RX 350h+
  • Business: op RX 350h en 450h+
  • Executive: op RX 350h en 450h+
  • Privilege: op 350h en 450h+
  • F Sport: op RX 500h

2023 Lexus RX SUV

Prijzen en leveringen

De productie van de nieuwe Lexus RX start in de herfst van 2022, de voor Europa bestemde modellen rollen opnieuw van de band in Japan. De introductie staat op de agenda voor november, de eerste leveringen beginnen januari 2023.

  • Lexus RX 350h: vanaf 67.880,00 euro
  • Lexus RX 450h+: vanaf 82.650 euro (Business)
  • Lexus RX 500h: vanaf 88.720 euro (F Sport)

Waarborgen

De Lexus RX komt met drie jaar (maximum 100.000 km) volledige waarborg voor fouten die gebeurden tijdens de productie of de assemblage. Maar via Lexus Relax kan je die waarborg uitbreiden tot maximum 10 jaar (maximum 185.000 km). De waarborg op lakwerk (en oppervlakteroest) bedraagt 3 jaar, die op koetswerkperforatie door corrosie 12 jaar (zonder kilometerbeperking).

Op de componenten van het hybride aandrijfgeheel van de Lexus RX rust een waarborg van 5 jaar, op het accupakket eentje van 10 jaar (mits Hybrid Health Check).

 

 

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten