Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Mini toont nieuwe Countryman, lancering in 2023

Geschreven door Frédéric Kevers op 01-03-2023

De productie van de derde Countryman-generatie start nog in 2023 in BMW's fabriek in het Duitse Leipzig. Van die Mini Countryman "Made in Germany" zal zowel een versie met verbrandingsmotor als een elektrische variant worden gebouwd.

BMW rationaliseert zijn productieprocessen om redenen van kosten en duurzaamheid. Bijgevolg zullen voor het eerst in de geschiedenis van de groep BMW's en Mini's in dezelfde fabriek worden geproduceerd. De nakende Mini Countryman van de derde generatie zal namelijk van de band rollen in de Duitse fabriek in Leipzig, waar de BMW 1 Reeks, 2 Reeks Active Tourer en 2 Reeks Gran Coupé al worden geassembleerd, die op hetzelfde platform staan als de kleine 'Britse' SUV.

2023 Mini Countryman Prototype

Op benzine en elektrisch

Mini heeft bevestigd dat de nieuwe Countryman, die aan zijn derde generatie toe is, op de markt zal worden gebracht met verschillende aandrijvingen. Naast de versies met verbrandingsmotor zal de nieuwe Countryman ook aangeboden worden als EV. Of die Electric zal gaan heten, of Cooper SE, zoals de elektrische Mini Cabrio, heeft de constructeur nog niet laten weten.

De enige ‘nuttige’ informatie zijn foto's van het nieuwe model in camouflagepak, waarop te zien is dat de stijl zachtjes zal evolueren en dat de Mini Countryman zijn typische proporties zal behouden. Hij zal echter een iets ander formaat krijgen om plaats te maken voor andere SUV-achtige modellen in het gamma, waarvan in 2022 al een eerste glimp werd gegeven. We zouden echter wel enkele gimmicks kunnen terugvinden van de conceptcar Mini Aceman die te zien was op het Autosalon van Brussel in 2023.

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten