Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Toyota Prius : Nog efficiënter

Geschreven door Tony Verhelle op

De vierde generatie van de Toyota Prius komt eraan en wil verbazen met zijn efficiëntie en ­rijgemak. Wij konden er in de marge van het autosalon van Tokio al heel kort mee kennismaken.

De Japanners houden wel van een beetje teasen en verstoppertje spelen. Op het salon van Frankfurt, in september van dit jaar, prijkte de nieuwe Prius al in al zijn glorie op de Toyota-stand, maar er vlakbij stond een bevallige hostess die alle geïnteresseerde vragen afwimpelde met de mededeling dat de “echte première” pas in Tokio eind oktober zou plaatsvinden. En op de Toyota-stand van die Tokyo Motor Show was de auto wel van de partij, maar deed iedereen zo’n beetje alsof het een oude bekende was eerder dan een wereldpremière. 

Om écht technische informatie te pakken te krijgen in Tokio moest je dan ook ofwel zeer vloeiend Japans spreken, ofwel een van de fiere, wat Engels babbelende ingenieurs overhalen om zijn mond voorbij te praten. Officieel werden de definitieve technische details namelijk nog niet vrijgegeven “omdat ze nog niet gehomologeerd zijn”. Wij hebben dus geprobeerd om achter de schermen te neuzen en zoveel mogelijk materiaal bijeen te sprokkelen om toch al een behoorlijk globaalplaatje bijeen te krijgen.

In dit artikel : Toyota, Toyota Prius

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars