Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Volkswagen Polo GTI 2021 – onthulling in juni

Geschreven door Frédéric Kevers op 11-05-2021

Ook de GTI-versie van de Volkswagen Polo krijgt een facelift, net zoals de gewone versies, die onlangs al onthuld werden. De nieuwe snelle Polo zal te zien zijn in juni.

Gewoonlijk toont Volkswagen elk jaar rond midden mei wel wat lekkers op het traditionele ‘GTI-Treffen’ aan de Wörthersee in Oostenrijk. Voor het tweede jaar op rij al gaat dat niet door, maar in ruil lossen ze wel dit eerste beeld van de vernieuwde Polo GTI, die in juni 2021 onthuld zal worden.

Hetzelfde, maar iets beter

Grootse technische veranderingen zijn er niet bij. De Volkswagen Polo GTI 2021 zal nog steeds voorzien zijn van een 2 liter-turbo, met minstens 200 pk en voorzien van een gerobotiseerde zevenbak met dubbele koppeling (DSG).

In navolging van grote broer Golf krijgt de Polo nu ook led-koplampen en de zogenaamde IQ-lichtblokken achteraan. Net als de gewone Polo komt het infotainmentsysteem MIB3 over naar de GTI. Er zal een Travel Assist beschikbaar zijn, standaard of optioneel, met semi-autonome rijhulp van Niveau 2.

VW Polo GTI 2021, prijs en beschikbaarheid

Nog even wachten op de officiële onthulling in juni 2021 om de exacte specificaties te weten te komen. Hetzelfde geldt voor de prijs, al zal die niet lager zijn dan die van het uitgaande model, oftewel zo’n 28.000 euro.

De leveringen beginnen tegen het einde van 2021.

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten