Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Model Audi A6 Allroad Quattro 2016

 • Niet meer beschikbaar
 • De vijfde generatie van de Audi A6 Avant maakte zijn debuut in 2018. Audi’s grootste break, waarvan nog altijd een Allroad-afgeleide bestaat, is 4,94 meter lang en kan zo’n 565 liter kwijt in de koffer. Als je de rugleuningen neerklapt, wordt dat 1.680 liter. In het piekfijn afgewerkte interieur eisen drie digitale schermen de hoofdrol op: één achter het stuur en twee op de middenconsole. Achteraan is het mogelijk om drie volwassenen onder te brengen, maar de vijfde passagier moet aan comfort inboeten. De standaarduitrusting is vrij compleet, maar toch is de optielijst nog erg lang.

  Rijden doet deze grote break zoals hij eruitziet: verfijnd, dankzij een uitstekende geluiddemping en een hoogstaand veercomfort. Het motorenpalet is identiek aan dat van de vierdeurs-A6, met als toemaatje nog de explosieve, maar tegelijk erg veelzijdige RS 6, met zijn vierliter-V8 van 600 pk. De hoofdrol is echter weggelegd voor de diesels (163 tot 344 pk) en de twee plug-inhybrides (50 en 55 TFSI e). Beide kregen ze in 2021 een grotere batterij (17,9 kWh), waardoor zelfs de krachtigste van de twee moeiteloos onder de fiscale grens van 50 g CO2/km blijft, zodat hij voor professionals 100 procent fiscaal aftrekbaar is. De koffer van deze TFSI e’s is 160 liter kleiner, maar gelukkig wel nog handig van vorm.

  Toptechnologie en opmerkelijke finesse zijn de voornaamste troeven van deze A6 Avant, die kilometers kan vreten als de beste. Veel kun je de grote break uit Ingolstadt niet verwijten, tenzij een almaar hogere basisprijs en langere optielijst. Maar goed, die kritiek geldt net zo goed voor zijn naaste rivalen.

 • Benzine

  • Handm versn dub koppeling en autom modus
  • 333 pk
  • 8 l / 100 km
  • CO2: 0 g/km (WLTP)
  • 5 deuren
  • 5 zitplaatsen

Tests Audi A6

Onze tests

Nieuws Audi A6

Aanbevolen nieuwsberichten

Budget

In hetzelfde budget