Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Ecologie / Europese normen: Macron wil op de pauzeknop drukken

Geschreven door Olivier Duquesne op 12-05-2023

De Franse president Emmanuel Macron heeft opgeroepen tot een pauze voor de ontwikkeling van nieuwe Europese milieunormen. Hij vindt dat de EU te veel reguleert.

De EU is strenger dan China en de VS op het gebied van milieunormen en dreigt "alle spelers" te verliezen, ook binnen de auto-industrie. Dat vindt de Franse president Emmanuel Macron, die donderdag 11 mei opriep tot een "pauze" voor de milieuregels. Hij zei dat "Europa meer doet dan zijn buren" en voegde eraan toe dat "wij qua regelgeving voorliggen op de Amerikanen, de Chinezen of welke andere macht ter wereld dan ook" en dat "stabiliteit" nodig is voor de industrie.

Geen opschorting

Het Franse staatshoofd voegde eraan toe dat "we geen nieuwe wijzigingen in de regels moeten aanbrengen, want dan raken we alle spelers kwijt". Met het risico dat we "de best presterende zijn op vlak van regelgeving en de slechtste op vlak van financiering". Een manier om Euro 7 te proberen begraven en nog even bij Euro 6 te blijven? Het Élysée ging daarover niet in detail en stelde alleen dat de president "niet over opschorting spreekt, maar over de uitvoering van reeds genomen besluiten alvorens nieuwe wijzigingen aan te brengen". En om een "homogenere" naleving van de huidige normen in Europa.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten