Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Vernieuwde Audi A3 ook beschikbaar als stoere Allstreet + Belgische prijzen

Geschreven door Klaas Janssens op 12-03-2024

De Audi A3 krijgt een facelift én een nieuwe variant, want de Sportback kan je voortaan ook bestellen als stoere Allstreet.

Belgische prijzen Audi A3

  • 2024 Audi A3 Sportback 1.5 TFSI S Tronic: vanaf 35.530 euro
  • Meerprijs A3 Berline + 1.100 euro
  • Meerprijs A3 Allstreet + 1.850 euro

De VW Golf en Octavia achterna

Na vernieuwingsoperaties voor zowel de Volkswagen Golf en de Skoda Octavia krijgt nu ook de technisch nauw verwante Audi A3 een facelift. Het koetswerk oogt wat scherper dankzij het voortaan frameloze radiatorrooster, de door de RS-modellen van Audi Sport geïnspireerde bumpers en de verstelbare ledverlichting van de koplampen - via het MMI-systeem kan je voortaan vier verschillende dagrijlichtsequenties selecteren.

2024 Audi A3 Sportback Allstreet

De facelift van de Audi A3 introduceert ook nieuwe koetswerkleuren: District Green en Progressive Red. Later verwelkomt het gamma ook een matte tint voor het Daytona Gray. Je behoudt de keuze tussen de Berline met vier en de Sportback met vijf deuren, al kan je de hatchback nu ook bestellen als A3 Allstreet - naar analogie met de cross-overvariant op basis van de Audi A1 (die ooit debuteerde als CityCarver).

Audi A3 Allstreet

De vernieuwde Audi A3 krijgt dus een avontuurlijk uitgedoste Allstreet-variant, die specifieke koetswerkaanpassingen combineert met een verhoogde ophanging - wat er samen met de grotere wielen voor zorgt dat de bodemvrijheid met 30 millimeter toeneemt. Ook de zitpositie is wat hoger, zodat je meer het gevoel hebt dat je met een SUV onderweg bent. Maar een Allstreet is geen Allroad, dus reken niet op de Quattro-vierwielaandrijving.

2024 Audi A3 Sportback Allstreet

Het motoraanbod van de vernieuwde Audi A3 en A3 Allstreet blijft erg beperkt. Je kiest tussen de 35 TFSI (1,5 liter-benzine) en de 35 TDI (2 liter-diesel), motoren die 150 pk op de voorwielen zetten via de gerobotiseerde S Tronic met dubbele koppeling. Later wordt het gamma uitgebreid met plug-inhybride varianten en met sportieve R/S-versies. 

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten