Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Nieuwe huisstijl en maximumsnelheid voor alle Dacia-modellen

Geschreven door Klaas Janssens op 15-06-2022

Vanaf 16 juni 2022 ondergaan alle Dacia-modellen een visuele opfrisbeurt. Zowel de Spring, de Sandero, de Jogger als de Duster krijgen een aangepast smoeltje met het nieuwe Dacia Link-logo. Maar er is meer, want Renault plant ook een elektronische maximumsnelheid op het hele Dacia-gamma.

De nieuwe merkidentiteit die Dacia sinds 2021 geleidelijk doorvoert, zal je nu ook op de wagens zelf terugvinden. Alle modellen die besteld worden vanaf 16 juni 2022, krijgen het nieuwe Dacia Link-embleem op de neus en het nieuwe Dacia-logo op de kont (en het stuur). Die nieuwe huisstijl introduceert nog een aantal wijzigingen aan het gamma: zoals de kleur Gris Mégalithe voor de dakstangen, de bodembeschermplaten (voor- en achteraan) en de buitenspiegels van de avontuurlijke Stepway-variant van de Sandero, de elektrische Spring en de onvermijdelijke Duster.

LEES OOK Test Dacia Spring Electric (2021)

Ook nieuw: de koetswerktint Lichen Kaki, een groene lakkleur die Dacia linkt aan mos en aarde. "Om de link met de natuur te benadrukken". De Roemeense Renault-dochter gaat immers voor de geleidelijke afschaffing van bepaalde materialen, zoals sierelementen in chroom en alle leder van dierlijke oorsprong. Vanaf 2023 wordt Dacia bovendien het eerste merk van de Renault-groep die een elektronisch begrensde maximumsnelheid van 180 km/u introduceert. Nu ja, veel sneller gingen ze nu al niet...

Dacia Link Design 2022

Bekijk ook onze video van de Dacia Jogger

 
Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten