Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / DS 3 en DS 3 Cabrio: nieuwe stijl, meer connectiviteit

Geschreven door Olivier Duquesne op 19-01-2016

DS – Citroën dus – onthult de vernieuwde DS 3 die niet langer visgraten draagt in zijn radiatorrooster. De kleine restyling gaat gepaard met bijkomende connectiemogelijkheden en een automatische noodrem.

De DS 3 bleef als laatste DS-model trouw aan de visgraten van Citroën. Die pagina is nu definitief omgedraaid, zowel bij de driedeursberline als bij de cabriolet. De nieuwe grille kan geflankeerd worden door LED Vision-koplampen, die diodes én xenonlichten combineren. Er komen ook meer mogelijkheden om te personaliseren, dankzij 78 kleurencombinaties en nieuwe velgen. Vanbinnen werd bij deze facelift de bekleding en de materiaalkeuze herzien. Maar de DS 3 gaat verder dan dat. Er zijn ook veranderingen onder de motorkap en bij de uitrusting.

Veiligheid en connectiviteit

Eind 2014 plaatste DS al een automatische noodrem voor in de stad, die de auto kan stoppen zolang die niet sneller dan 30 km/u rijdt. De Active City Brake werkt met een laser bovenaan de voorruit. Hiermee worden obstakels en andere voertuigen opgemerkt zodat het remsysteem geactiveerd kan worden bij gevaar. De DS 3 kan ook uitgerust worden met een achteruitrijcamera. Nieuwe elektronica zorgt ook voor meer communicatiemogelijkheden. De DS 3 krijgt een multimediasysteem dat via Apple CarPlay of MirrorLink (voor Android-compatibele smartphones) bepaalde functies van smartphones integreert. Het noodoproepsysteem van PSA werd vernieuwd.

Pure Tech en Performance  

De DS 3 krijgt voortaan de driecilinder Pure Tech-benzinemotor met 130 pk en start-stopsysteem. Aan de top van het gamma drijft de 1.6 THP turbobenzine de 208 pk sterke DS 3 Performance aan. Deze sportieve, verlaagde variant wordt aangeboden met een manuele zesversnellingsbak en differentieel met beperkte slip (Torsen-type). In de catalogus staat ook nog een nieuwe zestrapsautomaat gekoppeld aan de Pure Tech met 110 pk. Voorts vind je dieselversie met 100 en 120 pk, een instapbenzine met 82 pk en een THP met 165 pk. De hertekende DS 3 wordt aan het publiek getoond op het salon van Genève in maart.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten