Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Vernieuwde DS 3 doet het zonder Crossback, maar met verbeterde EV-versie

Verwachte lancering : 01-12-2022

Geen Crossback meer, na de facelift heet de SUV gewoon DS 3. Het belangrijkste nieuws? De elektrische DS 3 E-Tense wordt krachtiger en wint aan rijbereik.

Het achtervoegsel Crossback was reeds verdwenen op de nieuwe DS 4 en op de vernieuwde DS 7, het hoeft dus niet te verbazen dat ook de facelift van de DS 3 de Crossback-benaming schrapt. Er zijn wat aanpassingen aan zowel het koetswerk (zoals de nieuwe laktint Diva Red) als aan het interieur (zoals de nu 10,3 inch grote display voor het infotainment). Verder focust de luxedochter van Citroën op de vernieuwde DS 3 E-Tense, want de elektrische versie van de compacte SUV krijgt een krachtigere aandrijflijn en grotere batterij. En dat resulteert in betere prestaties en een groter rijbereik.

De elektromotor van de vernieuwde DS 3 E-Tense ontwikkelt een systeemvermogen van nu 156 pk (+20 pk), het maximumkoppel blijft evenwel steken op 260 Nm. Het vloeistofgekoelde accupakket van de elektrische SUV krijgt een capaciteit van 54 kWh (+ 4 kWh), werkt op een spanning van 400 volt en haalt voortaan 402 kilometer op een batterijlading (+ 61 km). DC-snelladen kan voortaan aan 100 kW, waardoor je aan 25 minuten genoeg hebt om de accu's weer op 80% van hun kunnen te brengen. De AC-laadcapaciteit bedraagt 11 kW.

Je kan de vernieuwde DS 3 nog steeds bestellen met zowel een benzine- (PureTech 100/130) als een dieselmotor (BlueHDi 130). De versies met 130 pk worden standaard gekoppeld aan een achttrapsautomaat, de 100 pk sterke instapversie houdt het bij een manuele zesversnellingsbak. De eerste leveringen zijn gepland voor januari 2023.

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten