Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Facelift Kia Picanto komt eraan

Geschreven door Klaas Janssens op 13-05-2020

Kia vernieuwt de Morning, de stadswagen die in Europa verkocht wordt als Picanto. Het gaat om een bescheiden facelift.

Hyundai heeft een volledig nieuwe i10 in de showroom staan, zustermerk Kia houdt het bij een facelift van de Picanto. Op de details van de Europese versie blijft het nog even wachten, maar dankzij de vernieuwde Morning (zoals de Kia Picanto in thuisland Zuid-Korea aan de man en vrouw wordt gebracht) weten we wel wat de aanpassingen inhouden. Het gaat om een bescheiden facelift die enkele esthetische updates koppelt aan wat technologische upgrades.

Zoals dat bij zowat elke facelift het geval is, krijgt de Kia Morning nieuwe koplampen met een specifieke led-signatuur. Verder noteren we herwerkte bumpers met grotere koelopeningen en extra chroomstrips. Binnenin springt vooral de centrale display van het vernieuwde infotainmentsysteem in het oog. Ook het instrumentarium krijgt een nieuw ontwerp, terwijl het aantal comfort- en veiligheidssnufjes uitgebreid wordt. Het blijft voorlopig onduidelijk welke upgrades de facelift van de Europese Picanto zal krijgen.

Kia biedt de Picanto momentaal aan met twee benzinemotoren. De atmosferische 1 liter-krachtbron is 67 pk, de drukgevoede 1.0 T-GDi ontwikkelt 100 pk en komt als sportieve GT-Line.

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten