Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Facelift voor MG HS en EHS

Geschreven door Frédéric Kevers op 31-08-2023

De MG HS en zijn plug-inhybridevariant EHS, belangrijke modellen in het Europese gamma van de Chinese constructeur, hebben een facelift gekregen. Op het programma: een nieuwe snuit en een aantal technische en technologische updates.

MG, dat nu in Chinese handen is, keerde terug naar Europa met compacte SUV's, eerst met verbrandingsmotoren en daarna met elektrische varianten. Speerpunt van het gamma van de in Groot-Brittannië geboren constructeur is de MG HS, verkrijgbaar met zowel een benzinemotor als met een plug-inhybride aandrijfgeheel (MG EHS). Beide modellen zijn uitgebreid gerestyled om ervoor te zorgen dat ze aantrekkelijk blijven, maar behouden hun interessante prijzen. Maar wat verandert er juist voor de nieuwe MG HS en EHS?

2023 MG HS & EHS Facelift

Moderner design

Tot nu toe waren de MG HS en EHS zowel van binnen als van buiten vrij sober van stijl, met klassieke lijnen om waarschijnlijk zoveel mogelijk mensen aan te spreken, maar waar je niet van bij de eerste aanblik verliefd op wordt. Met de facelift van 2023 wil MG zijn bestseller een verleidelijk randje geven, met een nieuwe voor- en achterpartij. De grootste verandering betreft de snuit. Die kreeg een aanzienlijk groter radiatorrooster met driedimensionale verticale spijlen die doen denken aan Maserati-grilles – als je snel kijkt – terwijl de koplampen een slanker uiterlijk hebben dat een beetje doet denken aan die van een Ford Kuga, en adaptieve ledtechnologie krijgen, afhankelijk van het uitrustingsniveau. De mistlampen staan nu verticaal, terwijl de luchtinlaat in de bumper is voorzien van een honingraatrooster. De wielen hebben een nieuw design en de ledachterlichten en achterbumper zijn opnieuw ontworpen om ze dynamischer te maken.

2023 MG HS & EHS Facelift

Vloeiendere interface

Binnenin zijn er weinig veranderingen. De materialen zijn aantrekkelijk en de styling blijft grotendeels ongewijzigd. Het 10,1 duim centrale scherm profiteert echter van een krachtigere processor voor een soepelere, snellere bediening. Op het gebied van veiligheid beschikt de MG Pilot over een actieve noodremfunctie met voetganger- en fietsersdetectie, een spoorassistent, een intelligente snelheidsbegrenzer, een dodehoekcontrole, een waarschuwing voor dwarsverkeer bij het achteruitrijden en een intelligente grootlichtassistent. De digitale instrumenten worden weergegeven op een scherm van 12,3 duim.

2023 MG HS & EHS Facelift

Ongewijzigd motoraanbod

Onder de motorkap houdt MG vast aan het bestaande aanbod, waarbij de MG HS is uitgerust met een 1,5 liter grote, drukgevoede viercilinder-benzinemotor van 162 pk, gekoppeld aan een standaard handgeschakelde zesversnellingsbak of een optionele gerobotiseerde zevenbak met dubbele koppeling, waarbij het vermogen alleen naar de voorwielen wordt gestuurd. De MG EHS combineert die 1.5-turbo met een elektromotor voor een gecombineerd vermogen van 258 pk. De transmissie verloopt via een geautomatiseerde versnellingsbak met tien verhoudingen die de vierbak van de elektromotor combineert met de zesbak van de verbrandingsmotor en profiteert van een elektronisch XDS-differentieel. De auto accelereert van 0 naar 100 km/u in 6,9 seconden. De volledige elektrische actieradius bedraagt 52 km (WLTP) dankzij de 16,6 kWh-batterij en het normverbruik bedraagt 1,8 l/100 km, goed voor een CO2-uitstoot van 43 g/km.

2023 MG HS & EHS Facelift

Prijs en leveringen

De gerestylede MG HS en EHS zijn al te bestellen in België. De plug-inhybride EHS heeft een catalogusprijs van 37.385 euro als Comfort of van 40.385 euro als Luxury, terwijl de MG HS 26.285 euro kost in Comfort-livrei en 29.285 voor de Luxury-uitvoering, die een panoramisch zonnedak, kunstlederen sportstoelen, een klimaatregeling met twee zones, een elektrisch bediende achterklep en adaptieve ledkoplampen met dynamische richtingaanwijzers toevoegt.

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten