Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Hyundai i30 en i30 Wagon worden vernieuwd

Geschreven door Klaas Janssens op 25-03-2024

De Hyundai i30, i30 Fastback en i30 Wagon krijgen een facelift voor modeljaar 2024. De Belgische invoerder Astara belooft "opgewaardeerde connectiviteits- en comfortkenmerken".

Het is niet de eerste keer dat de Hyundai i30 onder het mes gaat, want het alweer uit 2016 stammende model onderging al een facelift in 2020. Maar van een directe opvolger is niet meteen sprake, dus verkiest de Zuid-Koreaanse constructeur om de levensduur van het model nog wat te rekken.

2024 Hyundai i30 facelift

Het betreft een subtiele facelift van de Hyundai i30, die als hatchback, Fastback en Wagon beschikbaar blijft. Wie goed zoekt, vindt nieuwe bumpers, nieuwe velgen en nieuwe koetswerktinten. Ook het radiatorrooster oogt een beetje anders dan voorheen, met onder meer een aangepaste behuizing voor de mistlampen. De ledtechnologie voor de koplampen en de achterlichtblokken is nu standaard.

Motoren?

Ook binnen in de vernieuwde Hyundai i30 blijven de wijzigingen beperkt. Een speciale lak doet het dashboard wat gladder aanvoelen en de middenconsole hult zich nu in glanzend zwart. Verder noteren we een digitale display van 4,2 inch (optioneel 10,25 inch), drie USB-C-poorten (zowel voor- als achterin) en parkeersensoren (zowel voor- als achteraan). In de koffer heeft Hyundai nu ledverlichting gehangen, zodat je beter ziet wat je transporteert.

2024 Hyundai i30 facelift

Aan het motorenpalet raakt de facelift niet. De Hyundai i30 kun je nog steeds bestellen als 1.0 T-GDi 120 en als 1.5 TGDi-160, drukgevoede benzinemotoren die wat elektrohulp krijgen via een 48-voltsysteem. Je behoudt ook de keuze tussen een manuele versnellingsbak en een gerobotiseerde transmissie met dubbele koppeling. Zoek niet naar een N-sportvariant, want die is inmiddels geschrapt.

Leveringen en prijzen?

Er zijn nog geen prijzen bekend van de vernieuwde Hyundai i30, waarvan de productie in de loop van 2024 start. De wagen rolt opnieuw van de band in het Tsjechische Nošovice.

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten