Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Vernieuwde Hyundai Tucscon krijgt volledig nieuw dashboard

Geschreven door Klaas Janssens op 21-11-2023

In de loop van 2024 krijgt de Hyundai Tucson een facelift. Hoewel het koetswerk van de populaire SUV wat bijgeschaafd wordt, valt het grote nieuws binnenin te rapen: het dashboard wordt immers ingrijpend veranderd.

De Hyundai Tucson passeert langs de plastisch chirurg en haalt een frisse neus. En neem dat gerust letterlijk, want de in de voorzijde geïntegreerde ledlichten krijgen een nieuw, wat vereenvoudigd ontwerp. Ook de bumpers krijgen een wat herwerkt design, waardoor het gewaagde lijnenspel wat strakker oogt.

Verkijk je niet op de profielfoto, want het betreft hier de Zuid-Koreaanse specificatie van de Hyundai Tucson: die is iets langer en oogt wat minder gespierd.

2024 Hyundai Tuscon SUV

Nieuw dashboard

Voor de grootste wijzigingen moet je evenwel binnenin de nieuwe Hyundai Tucson zijn. Het interieur verwelkomt niet alleen een nieuw stuur met drie spaken (zoals we dat eerder tegenkwamen op de nieuwe Kona), maar krijgt bovendien een volledig nieuw dashboard gepast. De digitale tellerpartij vormt voortaan een geheel met de multimediamodule, wat een verbeterde ergonomie zou paren aan meer visuele rust.

Zoals eerder vermeld: het gaat hier om de facelift van de Koreaanse versie. De Europese specificatie van de vernieuwde Hyundai Tuscon volgt in de loop van 2024. Het is nog niet duidelijk wat er verandert aan het motorenpalet van de populaire SUV, die momenteel te verkrijgen is met op zowel benzine als diesel en als HEV en PHEV.

2024 Hyundai Tuscon SUV

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten