Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Lexus IS 300h: facelift en enkel nog hybride

Verwachte lancering : 01-02-2017

Geschreven door Olivier Duquesne op 03-02-2017

De Lexus IS 300h heeft een facelift ondergaan. En bij ons beperkt de catalogus zich voortaan tot de hybride versie. Het Premium-navigatiescherm is gegroeid, tot 10,3 duim.

Overzicht :

De Lexus IS 300h ondergaat een esthetische opfrisbeurt. Het werk van de designers concentreerde zich vooral op de voorkant en op het trapeziumvormige radiatorrooster. Ook de led-koplampen en de velgen zijn hertekend. Verder hebben de teams van Lexus aanpassingen doorgevoerd aan de ophanging voor- en achteraan en aan het stuur. Het Drive Mode Select waarmee de bestuurder kiest uit diverse rijprofielen, kreeg bovendien een nieuwe personaliseerbare functie.

Veiligheid

Op veiligheidsvlak kan de IS rekenen op het Lexus Safety System+. Dat omvat het pre-crashsysteem PCS met actieve remingreep, waarschuwing bij het overschrijden van een witte lijn (LDA) en de actieve snelheidsregelaar. Verder heeft de IS een dodehoekwaarschuwing (Blind Spot Monitor) en een waarschuwing voor achteropkomend dwarsverkeer (Rear Cross Traffic Alert).

Enkel hybride

De facelift luidt verder het einde in van de 200t op onze markt. De berline is dus enkel nog verkrijgbaar als hybride, met een 2.5-benzinemotor (181 pk) die volgens de Atkinson-cyclus werkt en een compacte elektromotor van 143 pk. Beide werken samen via een continu variabele elektronische overbrenging E-CVT met een virtuele sequentiële modus. Het gecumuleerde vermogen bedraagt 223 pk, terwijl de CO2-uitstoot beperkt blijft tot 97 g/km (NEDC-normverbruik van 4,3 l/100 km).

Muziek

Verder krijgt de IS het audiosysteem Pioneer Premium Sound met tien luidsprekers. Het kan als optie worden vervangen door een Mark Levinson Premium Surround-installatie met 15 luidsprekers. Op de middenconsole troont een groter scherm (10,3 in plaats van 7 duim) met het multimediasysteem Lexus Premium Navigation. De Executive-versie ten slotte krijgt decoratiestrips in metaal en donker hout die met lasers zijn bewerkt.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten