Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Lexus IS berline krijgt schoonheidskuur

Geschreven door Laurent Norro op 26-04-2016

Lexus geeft zijn IS berline een verjongingskuur en onthulde alle details op het salon van Peking.

Op het salon van Peking onthulde Lexus de hertekende en verbeterde IS berline. De facelift was nodig om zich niet op afstand te laten rijden door de opgefriste BMW 3-Reeks en de recente Audi A4 en Mercedes C-Klasse. De update van de Japanse berline uit 2013 is wel eerder esthetisch dan technisch.

Nieuw gezicht

Bekijk je de vernieuwde IS van dichterbij, dan zie je dat het premiummerk van Toyota voortaan de keuze biedt tussen twee type bumpers. De ene is vrij sober, de andere expressief, om niet te zeggen sportief. Allebei hebben ze recht op nieuwe led-koplampen. Achteraan zien we dat de binnenkant van de lichtblokken een beetje evolueert en dat de uitlaten nu rechthoekig zijn. Dat is alles. In het interieur zijn er geen verrassingen te melden. Wel wordt het multimediascherm een maatje groter, van 7 naar 10,3 duim.

Update

Lexus bracht geen grote wijzigingen aan bij de motoren, de versnellingsbakken of het onderstel, maar de rijhulpsystemen kregen wel een update. Voortaan mag de IS rekenen op een spoorassistent, automatische grootlichten, een adaptieve snelheidsregelaar en een systeem dat anticipeert op een botsing. De IS berline staat ten vroegste tegen het einde van dit jaar bij de Europese dealers.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten