Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Officieel: Honda Jazz, facelift en nieuwe versie

Geschreven door Kevin Kersemans op 12-01-2023

De kleine Honda Jazz krijgt een lichte facelift, een verbeterd aandrijfgeheel en een nieuwe versie, Advance Sport genaamd. De opgefriste Japanner beleeft zijn Europese première op het Autosalon van Brussel.

De huidige Honda Jazz werd geïntroduceerd in 2020, maar krijgt nu al een lichte facelift. Die omvat naast het gebruikelijke opsmukwerk ook verbeteringen aan het hybride aandrijfgeheel. Daarnaast voegt Honda een heuse sportversie aan het gamma toe, die zich niet alleen uiterlijk onderscheidt, maar ook gekenmerkt wordt door een specifieke ophanging.

De visuele aanpassingen aan de Honda Jazz volgen het gebruikelijke recept bij dit soort midlifefacelifts en omvatten meer bepaald een nieuwe grille, hertekende bumpers, donkerdere kunststof voor de koplampen en nieuwe kleuren voor de lichtmetalen velgen van de Advance-uitvoering. Binnenin verschijnen nieuwe materialen, kleurtjes en afwerkingsdetails.

LEES OOK – Honda Jazz introduceert centrale airbag

Nieuwe Advance Sport

De SUV-achtige afgeleide versie Jazz Crosstar heeft recht op vergelijkbare aanpassingen en wordt verkrijgbaar in een nieuwe kleur die Fjord Mist Blue werd gedoopt. Helemaal nieuw is echter de Honda Jazz Advance Sport, die verkrijgbaar is in een extra koetswerkkleur (Urban Gray) en met specifieke bumpers, velgen en dito grille, terwijl zijn buitenspiegels uitgevoerd zijn in glanzend zwart.

Ook het interieur van de Advance Sport kan prat gaan op een aparte behandeling, met een bekleding in zwart synthetisch suède en grijs synthetisch leer en gele stiknaden voor het stuur, de middenarmsteun en de deurpanelen. Op technisch vlak onderscheidt de Advance Sport zich niet met extra vermogen, maar wel met stuggere veren en schokdempers, die hem een dynamischer weggedrag moeten geven.

Efficiënter e:HEV

Honda sleutelde echter ook aan het hybride aandrijfgeheel van zijn Jazz, dat nog steeds bestaat uit een 1.5-benzinemotor en twee elektromotoren, waarvan de ene dienstdoet als generator en de andere voor de aandrijving zorgt. Het vermogen van die laatste neemt bij de facelift met 14 pk toe (tot 122 pk), terwijl dat van de generator met 8 kW toeneemt, tot 78 kW ofte 106 pk.

De benzinemotor, die alleen bij hoge snelheden de wielen rechtstreeks aandrijft, is voortaan 107 in plaats van 97 pk sterk. Ondanks die hogere vermogens blijft de CO2-normuitstoot ongewijzigd (vanaf 102 g/km). Ten slotte paste Honda nog de respons op het gaspedaal aan, evenals de sturing van de overbrenging, voor een soepelere en "meer meeslepende" rijervaring.

Belgische prijzen en levering Honda Jazz

De opgefriste Honda Jazz en Honda Jazz Crosstar beleven hun Europese première op het Autosalon van Brussel (van 14 tot 22 januari 2023) en kunnen vanaf dan besteld worden. De Belgische prijzen zijn echter nog niet bekend.

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten