Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Vizor-snoetje voor vernieuwde Opel Corsa, meer power en rijbereik voor Electric

Verwachte lancering : 01-10-2023

Geschreven door Alain Devos op 24-05-2023

De vernieuwde Opel Corsa krijgt het Vizor-frontje dat we al kennen van de andere modellen. Bij deze facelift verandert de elektrische Corsa-e zijn naam in Opel Corsa Electric, die meer power combineert met een groter rijbereik.

De Opel Corsa passeert langs de plastisch chirurg en haalt er een nieuwe neus. En die facelift mag je haast letterlijk nemen, want de stadswagen krijgt de mooiere Vizor-snoet die we al van verschillende andere modellen kennen. Ook de rest van het koetswerk krijgt enkele retouches, van de ledkoplampen met matrixtechnologie tot de Corsa-benaming op de hertekende achterklep, die voortaan centraal staat en een pak groter is dan voordien.

Ook door het interieur van de vernieuwde Opel Corsa waait een frisse wind. Het stuurwiel en de schakelpook krijgen een nieuw ontwerp, deze facelift introduceert ook een wat hipper infotainmentsysteem. Als optie kan je nu voor een compleet nieuwe digitale cockpit en een aanraakscherm van 10 duim gaan. Android Auto en Apple CarPlay werken draadloos en de nieuwe achterruitcamera garandeert een beter beeld.

2023 Opel Corsa facelift

Corsa-e wordt Corsa Electric

De Opel Corsa is de eerste model uit Rüsselsheim met mildhybride ondersteuning op 48 volt, aandrijftechnologie die beschikbaar is voor de 1,2 liter-turbobenzinemotoren van 100 en 136 pk. Over de dieselmotor wordt niet meer gesproken, al blijft Opel nog wat vaag over het volledige motoraanbod. 

LEES OOK Meer rijbereik voor vernieuwde Peugeot E-2008 (2023)

De elektrische versie heet niet langer Corsa-E, maar komt als Opel Corsa Electric in het gamma te staan - naar analogie met de elektrische Astra Electric. De versie met 136 pk krijgt het gezelschap van een krachtigere variant met 156 pk sterke elektromotor. De capaciteit van het batterijpakket stijgt dan van 50 naar 54 kWh, waardoor het rijbereik een dikke 400 kilometer bedraagt. 

De eerste leveringen voor de facelift van de Opel Corsa en Opel Corsa Electric staan op de planning voor het najaar van 2023. Dan volgen ook de Belgische prijzen.

2023 Opel Corsa facelift

 

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten