Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Porsche Macan: nieuwe turbomotor

Verwachte lancering : 01-01-2019

Geschreven door Klaas Janssens op 02-10-2018

Porsche rijdt een vernieuwde Macan voor. Naast een bijgepunt koetswerk en een opgewaardeerd interieur brengt die facelift ook een nieuwe instapmotor.

Op het Autosalon van Parijs toont Porsche de vernieuwde Macan. En die krijgt een gloednieuwe benzinemotor, een drukgevoede 2 liter-viercilinder met een verbeterde verbranding en een partikelfilter. Die krachtbron combineert een vermogen van 245 pk met een maximaal koppel van 370 Nm en schakelt via een gerobotiseerde PDK-transmissie met dubbele koppeling. De SUV sprint in 6,7 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 225 km/u. Het chassis werd eveneens onder handen genomen, Porsche belooft een betere wegligging én meer rijcomfort.

De prijs

Die schoonheidsoperatie brengt de vernieuwde Porsche Macan wat strakker getrokken bumpers, volledig uit leds opgetrokken koplampen en een voortaan door een lichtstrook verbonden achterlichten. De kleine broer van de Cayenne krijgt ook andere velgenopties en verwelkomt nieuwe kleurenmogelijkheden, zoals Miami Blue, Mamba Green Metallic en Dolomite Silver Metallic.

Ook het interieur van de Porsche Macan ging onder het mes. Dat levert een opgeruimd dashboard op, dat de uitgebreide knoppenwinkel van voor de facelift weert en een nieuw PCM-multimediasysteem met een display van 11 inch introduceert. Uiteraard nemen ook de online mogelijkheden toe dankzij de standaard gemonteerde Connect Plus-module, zoals ook de comfort- en veiligheidssnufjes evolueren.

De nieuwe Porsche Macan kan je nu reeds bestellen. De Belgische vanafprijs bedraagt 62.194 euro, inclusief btw.

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten