Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Suzuki Vitara opnieuw onder het mes

Geschreven door Frédéric Kevers op 03-04-2024

Hoewel de huidige Suzuki Vitara inmiddels 10 jaar meedraait, gaat de SUV nog niet op pensioen. Integendeel, want het model krijgt een tweede facelift die technologische upgrades combineert met visuele updates.

De huidige generatie van de Suzuki Vitara draait al even mee. In 2014 werd de SUV officieel gelanceerd, in 2018 kreeg het model een eerste facelift, in 2020 verwelkomende het aanbod mildhybride aandrijflijnen en in 2022 volgde zelfs een zelfopladende hybride. Inmiddels zijn we 10 jaar verder, toch weet de Vitara niet van ophouden. Want Suzuki komt met een tweede facelift op de proppen, die tegen de zomer beschikbaar wordt op de Belgische markt.

2024 Suzuki Vitara Facelift

De afmetingen van het koetswerk blijven ongewijzigd, maar het ontwerp wint wel aan klasse. Met dank aan de volledig herwerkte voorzijde die slankere koplampen combineert met een stoerder radiatorrooster en een eleganter bumperdesign. Er is ook sprake van nieuwe achterlichtblokken, van nieuwe velgen en van nieuwe kleuren: Titan Dark Gray Pearl Metallic en Sphere Blue Pearl gecombineerd met een contrasterend dak in Cosmic Black Pearl Metallic.

Analoge tellerpartij, maar...

Nog steeds geen digitale tellerpartij, want ook de vernieuwde Suzuki Vitara blijft zijn analoge instrumentarium trouw. Maar het nu 9 inch grote aanraakscherm van het infotainmentsysteem krijgt wel een update. Het systeem wordt bijvoorbeeld compatibel met Android Auto en Apple CarPlay. Ook het veiligheidsarsenaal is weer mee met de tijd, want dankzij deze facelift kan de SUV nu vertrouwen op onder meer een Driver Attention Monitoring System, op Adaptive Cruise Control, op Traffic Sign Recognition en op een Lane Keeping System.

2024 Suzuki Vitara Facelift

Op motorisch vlak veranderd er weinig: ook de facelift van de Suzuki Vitara biedt je de keuze tussen twee hybride benzinemotoren. Enerzijds heb je de mildhybride 1,4 liter-turbokrachtbron van 129 pk die ondersteund wordt door een starter-generator op 48 volt, anderzijds is er de 116 pk sterke full hybrid op basis van een atmosferisch 1,5 liter-blok. De eerste komt met een handgeschakelde en de tweede met een automatische zesversnellingsbak, met telkens de keuze tussen voor- en vierwielaandrijving.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten