Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Toyota Corolla & Corolla Touring Sports: updates voor 2023

Geschreven door Kevin Kersemans op 02-06-2022

Toyota geeft zijn Corolla een update voor modeljaar 2023. Visueel zijn de wijzigingen erg subtiel, maar op technologisch vlak zijn er grotere nieuwigheden. Daarnaast krijgen beide hybrideversies wat meer vermogen.

De populaire compacte middenklasser van Toyota krijgt enkele updates voor modeljaar 2023, zowel de vijfdeurs als de breakversie Touring Sports en de bij ons niet (meer) verkrijgbare vierdeurs. Aan de buitenkant blijven de wijzigingen beperkt: de grille krijgt een nieuw patroon, de mistkoplampen krijgen een nieuw randje en er worden nieuwe velgen en koetswerkkleuren geïntroduceerd.

LEES OOK Suzuki Swace 1.8 Hybrid - die andere Toyota Corolla

Ook binnenin gaat het vooral om detailwijzigingen, aan de afwerking en de bekleding. Wel groeit het infotainmentscherm van 8 naar 10,5 duim, terwijl vanaf het middelste uitrustingsniveau ook een nieuw digitaal instrumentenpaneel verschijnt. Met de app MyT kun je op afstand allerlei functies bedienen.

Vijfde generatie HSD

Belangrijker is dat ook het Hybrid Synergy Drive van de hybrideversies een update krijgt. Zowel de benzinemotor als de elektromotor werden verbeterd, waardoor het gecumuleerde vermogen en dus de prestaties erop vooruitgaan. Ook de lithium-ionbatterij werd verbeterd, want ze is krachtiger en toch compacter en lichter (afhankelijk van de versie tot 18 kilo lichter).

Het systeemvermogen van de 1.8 Hybrid stijgt van 122 naar 140 pk, wat een verbetering met 1,7 seconden meebrengt voor de 0-100-tijd (9,2 in plaats van 10,9 seconden), terwijl Toyota verwacht dat de gehomologeerde CO2-uitstoot gelijk zal blijven. Voor de meer op prestaties gerichte 2.0 Hybrid gaat het totale vermogen van 180 naar 192 pk, waardoor die versie een halve seconde sneller optrekt van 0 naar 100 km/u. Hier verwacht Toyota dat de CO2-normuitstoot met 3 g/km zal dalen, tot 107 g/km.

Ook T-Mate, zoals het pakket aan elektronische rijhulpsystemen bij Toyota tegenwoordig heet, krijgt nieuwe of verbeterde functies, zoals Safe Exit Assist of de Rear Seart Reminder. De vernieuwde Corolla zal in Europa bij de dealer staan in het eerste kwartaal van 2023. De updates hebben ook betrekking op de sportiever ogende GR Sport, maar van een echte GR Corolla is voor onze contreien nog altijd geen sprake.

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten