Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Preview: Volkswagen ID.3 facelift (2023)

Geschreven door Frédéric Kevers op 02-12-2022

Volkswagen gaat een serieuze update uitvoeren van zijn elektrische compacte auto en heeft aangekondigd dat het rekening heeft gehouden met de opmerkingen van klanten om de ID.3 te verbeteren in 2023.

De Volkswagen ID.3 was het eerste exclusief elektrische model van het merk en heeft veel kritiek gekregen vanwege de kwaliteit van de afwerking en de interface die voornamelijk via het aanraakscherm verloopt. Volkswagen heeft naar deze klachten geluisterd en komt begin volgend jaar met een belangrijke upgrade van zijn populaire  model, met betere materialen en herziene software.

LEES OOK Nieuwe baas VW hekelt infotainmentsysteem

Superieure kwaliteit

Hoewel de Volkswagen ID.3 op zich een goede auto is, voelde het interieur een beetje goedkoop aan met een materiaalkwaliteit die duidelijk onder de normen van het merk ligt. Volkswagen heeft naar de critici geluisterd en heeft aangekondigd dat de afwerkingskwaliteit zal worden verbeterd, zonder aan te geven wat er precies is veranderd.

We kunnen echter aannemen dat we de terugkeer van zacht plastic zullen zien, evenals een kwalitatief beter, minder goedkoop en meer weerbestendig kunstleer. Ook de praktische aspecten zijn verbeterd. Voortaan zijn er 2 bekerhouders in de middenconsole, terwijl de bagageruimte een verwijderbare vloer krijgt.

2023 Volkswagen ID.3 Facelift - Sketch

Verbeterde software

Het tweede aspect van de evolutie van de Volkswagen ID.3 is de gebruikersinterface. Natuurlijk blijft de touchinterface bestaan, maar de fabrikant uit Wolfsburg belooft een soepelere bediening, een betere leesbaarheid in alle lichtomstandigheden en een stuurwiel met herziene bedieningselementen. Het centrale scherm is vergroot van 10 naar 12 duim.

De prestaties van het infotainmentsysteem zijn verbeterd en de Volkswagen ID.3 zal kunnen profiteren van over-the-air (OTA) updates. De klant kan ook rekenen op nieuwe of verder ontwikkelde functionaliteiten zoals het Plug & Charge-systeem, dat opladen mogelijk maakt zonder een kaart of badge te moeten gebruiken, en de navigatie, die rekening houdt met de oplaadmogelijkheden met een meer intuïtieve interface.

Ook op het gebied van veiligheid profiteert de ID.3 van de nieuwste generatie actieve assistentiesystemen, waaronder Travel Assist met Swarm Data, verkrijgbaar als optie, en Park Assist Plus met een geheugenfunctie.

2023 Volkswagen ID.3 Facelift - Sketch

Vernieuwde styling

Om deze evolutie van het interieur beter te markeren, zal Volkswagen de ID.3 een opgefrist design aan de buitenkant aanbieden met een herziene bumper: een kleinere centrale luchtinlaat met twee verticale openingen aan de zijkanten van de voorbumper. Ook aan de achterzijde moet een andere lichtsignatuur komen. In het interieur zouden de deurpanelen minimalistischer en luchtiger moeten zijn en de ventilatieopeningen van het dashboard worden opnieuw ontworpen voor meer visuele finesse.

Prijs en levering

Volkswagen heeft nog niet aangegeven in hoeverre de prijsstelling van de ID.3 door deze grote update zal worden beïnvloed, noch of er technische wijzigingen zijn gepland. We beelden ons echter in dat het prijsbeleid wordt gehandhaafd voor een model dat sinds de lancering in 2019 wereldwijd al meer dan 500.000 exemplaren heeft verkocht. Vind hier alle versies en prijzen van de Volkswagen ID.3 en alle tests die we hebben uitgevoerd.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten