Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Facelift Volkswagen T-Roc is vooral digitaal

Geschreven door Olivier Duquesne op 17-11-2021

De facelift van de VW T-Roc is gelekt. De compacte SUV verwelkomt een nieuwe neus en een opgewaardeerd infotainment.

Overzicht :

>> Update: de gelekte informatie is inmiddels officieel

De facelift van de Volkswagen T-Roc is vroegtijdig op de website van AutoWeek verschenen. Omdat de Nederlanders in de fout gingen met de embargodatum van de vernieuwde SUV, waardoor de VW T-Roc wat vroeger dan eigenlijk bedoeld online verscheen. Nu goed, groot is de vernieuwingsoperatie niet.

Zoals het een facelift betaamt krijgt de vernieuwde Volkswagen T-Roc een nieuwe neuspartij, met voortaan standaard gemonteerde ledkoplampen die met elkaar verbonden worden door een lichtstrip. Voor het slimme IQ Light met matrixtechnolgie en de dynamische richtingaanwijzers moet je opleggen. Let ook op de herwerkte voorbumper met nieuwe verluchtingsopeningen. Verder is er sprake van een grotere bandenmaat, desgewenst tot 19 duim.

2022 VW T-Roc Facelift

Multimedia

Binnenin de vernieuwde VW T-Roc valt vooral het scherm van de opgewaardeerde multimediamodule op. De grotere display zit niet langer in de boordplank, maar staat nu bovenop het met zachter schuimmateriaal beklede dashboard. Ook de deurpanelen en het stuur worden stijlvoller aangekleed.

De tellerpartij van de gefacelifte Volkswagen T-Roc is voortaan sowieso digitaal, de bediening van de verschillende modules, zoals die voor de airco, gebeurt nu via de onvermijdelijke touchpads. Ook nieuw: autonoom rijden op niveau 2, via de zogeheten Travel Assist-functionaliteiten.

2022 VW T-Roc Facelift

T-Roc R en Cabrio

Aan het motorenpalet van de VW T-Roc raakt deze facelift niet of nauwelijks, er is wel sprake van nieuwe uitrustingsniveaus. Je hebt de keuze tussen de SUV en de Cabrio, met een drielagig dak dat je in 9 seconden kan openen of weer sluiten.

Je kan de VW T-Roc bestellen met een turbobenzine, waarbij je kiest tussen de 1.0 TSI 110, de 1.5 TSI 150 of de 2.0 TSI 190. Ook de 300 pk sterke R-versie blijft beschikbaar, al wordt die niet langer op alle markten aangeboden. Van een eHybrid-versie is geen sprake, wel van dieselmotoren: de 2.0 TDI kan je krijgen met of 115 of 150 pk. Afhankelijk van de gekozen motorisatie. kan je de VW T-Roc ook bestellen met DSG of met 4Motion.

2022 VW T-Roc Cabrio Facelift

Bron: AutoWeek

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten