Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Volkswagen toont grondig vernieuwde VW Touareg

Geschreven door Klaas Janssens op 24-05-2023

De ene facelift is de andere niet. Die van de Volkswagen Touareg is er eentje van de grondige soort.

Overzicht :

Tot dusver wist Volkswagen ongeveer 1,13 miljoen exemplaren van de VW Touareg te verkopen. En daar zouden ze graag nog eens een miljoen bijdoen. Een facelift moet de verkoop van de veelzijdige SUV dan ook een extra duwtje in de rug geven.

De vernieuwingsoperatie beperkt zich niet tot de esthetica van koetswerk of het interieur, ook technologisch ondergaat de Volkswagen Touareg een grondige update. Wat verandert er allemaal?

IQ.Light-HD-ledmatrixkoplampen

De vernieuwde VW Touareg komt met de zogeheten IQ.Light-HD-ledmatrixkoplampen, die gezegend zijn met 38.432 interactieve leds en die 's nachts voor extra comfort en veiligheid zorgen. De centrale dwarsstrip in het radiatorrooster is verlicht en de hertekende achterzijde krijgt een doorlopende ledstrip tussen de achterlichtblokken. Let ook op het rood oplichtende Volkswagen-logo op de achterklep.

2023 VW Touareg facelift

Dakbelastingssensor

Een speciale sensor detecteert wanneer er een dakkoffer gemonteerd is op de vernieuwde VW Touareg, zodat de kalibratie van de rijhulpsystemen aangepast wordt aan dat extra gewicht en dat hogere zwaartepunt. Dan grijpt de elektronische stabiliteitscontrole sneller in, bijvoorbeeld.

Ook zonder dakkoffer zou de facelift van de Volkswagen Touareg meer precisie en stabiliteit combineren met meer rijplezier én meer comfort. Met dank aan het herwerkte onderstel met actieve rolcompensatie en vierwielsturing.

2023 VW Touareg facelift

Innovision Cockpit 

De vernieuwde VW Touareg wordt standaard geleverd met de Innovision Cockpit, die een digitale tellerpartij (Digital Cockpit) bundelt met het scherm van het infotainment (Discover Pro Max). De toetsen en de draaiknop voor de volumeregeling in de middenconsole werden verfijn en ook de verlichte sierelementen in het dashboard kregen een nieuw ontwerp.

De Innovision Cockpit van de vernieuwde VW Touareg biedt een tot op de rijstrook nauwkeurige navigatie en kaartgegevens in hoge resolutie.. Ook de spraakbesturing luistert beter naar stemcommando's en zowel Apple CarPlay als Android Auto verlopen voortaan draadloos.

2023 VW Touareg facelift

Altijd V6 en altijd 4Motion, maar geen R meer

De Volkswagen Touareg vertrouwt sowieso op een 3 liter-V6, op een achttrapsautomaat en op de permanente 4Motion-vierwielaandrijving. In België heb je de keuze tussen de 286 pk sterke TDI, die enkel verkrijgbaar zal zijn als R-Line (zoals het rode exemplaar op de foto's). En de 381 pk krachtige eHybrid, die enkel aangeboden zal worden als Elegance (zoals de grijze Touareg op de foto's).

Het internationale gamma van de VW Touareg telt ook een TSI van 340 pk, een TDI van 231 pk en de R eHybrid van 482 pk (zoals de blauwe Volkswagen op de foto's). Maar die worden niet aangeboden op de Belgische markt. De pre-sales van de vernieuwde Volkswagen Touareg starten reeds in de loop van juni 2023.

2023 VW Touareg facelift

Channel Manager Produpress Websites

Twitter: @janssensklaas / Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten