Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Chevrolet Camaro gaat in 2024 met pensioen

Geschreven door Yeelen Möller op 24-03-2023

De zesde generatie Chevrolet Camaro heeft nooit een vuist kunnen maken tegen de Mustang of Challenger en neemt volgend jaar alweer afscheid. Of er een opvolger komt, is nog niet duidelijk...

De zesde generatie Chevrolet Camaro kwam in 2015 op de markt en bouwde op visueel vlak voort op zijn voorganger, die in 2010 op het toneel verscheen en de comeback van het model inluidde tijdens de renaissance van de musclecar. Toch was de basis volledig nieuw, met het Alpha-platform van GM dat ook het huidige modelgamma (met verbrandingsmotor) van Cadillac ondersteunt.

Een echte sportwagen

Dat nieuwe platform gaf de Camaro een sterk verbeterde rijdynamiek, en legde de basis voor enkele hitsige varianten als de 659 pk sterke ZL1, die in 2017 een zeer snelle rondetijd van 7:16.04 wist neer te zetten op de Nürburgring - ongeveer even snel als de Porsche 911 Turbo S en de BMW M4 CSL! Maar er waren ook minder inspirerende krachtbronnen te vinden onder de motorkap van de Camaro, met een 2 liter-viercilinder en een 3,6 liter-V6 als instapmotoren. 

Geen rechtstreekse opvolger

Ondanks zijn kwaliteiten werd de Camaro nooit zo populair als de Ford Mustang en de Dodge Challenger, ondanks de gezegende leeftijd van die laatste, met een carrière van 15 jaar die nu pas afloopt met de Challenger Demon 170. GM heeft dan ook beslist de stekker uit de huidige generatie te halen zonder dat er een rechtstreekse opvolger klaarstaat in de coulissen. Het model wordt uitgezwaaid met een Collector's Edition, maar zo speciaal als het afscheid van de Dodge Challenger zal die niet worden.

Vanuit Chevrolet klinkt het wel dat "dit nog niet het einde is van het verhaal van de Camaro", maar dat kan van alles betekenen. Een elektrische sportsedan, bijvoorbeeld, als we de geruchten mogen geloven... Ford heeft dan ook een Mustang Mach-E gemaakt, ondanks de nieuwe generatie van de 'normale' Ford Mustang.

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten