Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Officieel: nieuwe Ford Mustang behoudt V8, RWD én handbak

Verwachte lancering : 01-07-2023

Geschreven door Frédéric Kevers op 15-09-2022

Hier is de zevende generatie van de Ford Mustang, die nog steeds verkrijgbaar zal zijn met een atmosferische V8 die de achterwielen aandrijft via een manuele versnellingsbak.

Met al die aandacht voor de elektrische Mach-E zou je bijna vergeten dat er nog een echte Ford Mustang is. En die verwelkomt een volledig nieuwe generatie. Verwacht geen radicale veranderingen, want aan het basisrecept wordt niet geraakt. Het blijft een ouderwetse musclecar met moderne features die vrolijk wegstuurt van elektrische motorhulp. En ook van vierwielaandrijving is nog steeds geen sprake.

Geen hybride motoren, zelfs geen mildhybride ondersteuning op 48 volt. Wel de keuze tussen een drukgevoede vierpitter en een atmosferische V8, zoals dat ook het geval was bij de vorige generatie van de Ford Mustang. De motoren worden niet zomaar overgenomen, maar ondergaan een heleboel wijzigingen.

2024 Ford Mustang

Ecoboost of Coyote

Hoewel de Ford Mustang Ecoboost het opnieuw met een 2,3 liter-motorblok doet, spreekt de Amerikaanse constructeur over een heel nieuwe krachtbron. Maar wat er zo nieuw is, vergeet Ford erbij te vertellen. Ook naar de specificaties blijft het nog even raden, al horen we dat het piekvermogen zou klimmen van 290 naar 300 pk. Opvallend: die instapmotor wordt niet langer aangeboden met handbak, de Ecoboost wordt enkel geleverd met tientrapsautomaat.

Een Ford Mustang GT vraagt natuurlijk om een V8. Het gaat om het atmosferische Coyote-blok van de vierde generatie, een 5 liter-krachtbron die je kan combineren met ofwel de automatische tienversnellingsbak ofwel een handgeschakelde zesbak. Het vermogen klimt van 450 naar 487 pk, power die enkel en alleen op de achterwielen gezet wordt. En dat is toch leuk om weten.

2023 Ford Mustang

Dark Horse

Ford introduceert ook een modus waarmee je de motor vanop afstand, dus met je sleutel, kan laten revven. En er is ook sprake van een elektronisch gestuurde driftremfunctie, waardoor het nog makkelijker zou zijn om de kont gecontroleerd te laten uitbreken. Toch op zoek naar strakke rijlijnen: dan moet je de Ford Mustang Dark Horse hebben. Die voegt een strakkere onderstelset-up met dikkere stabilisatorstangen, een versterkt koetswerk en een sperdifferentieel tussen de aangedreven achterwielen toe.

Al leidt het weinig twijfel dat de nieuwe Ford Mustang weer een heleboel afgeleide versies met extra power zal krijgen.

2024 Ford Mustang

Meteen als Convertible

Het koetswerkontwerp predikt evolutie boven revolutie, met een herkenbaar silhouet dat een lange motorkap combineert met een pront achterwerk. De achterlichtblokken bestaan opnieuw uit drie verticale elementen, de met ledtechnologie gezegende koplampen geven de voorzijde een ietwat gemene aanblik. Naast de Coupé komt de nieuwe Ford Mustang meteen als Convertible. Met een stoffen dak, inderdaad.

De wijzigingen aan het interieur gaan verder, want de Ford Mustang belooft een betere afwerking met hoogstaande materialen en meer personaliseringsmogelijkheden. Ook de lay-out van het dashboard is helemaal anders, waarbij het digitale instrumentarium (12,4 inch) nu een geheel vormt met de display van de centrale multimediamodule (13,2 inch). Het stuurwiel is niet langer rond, maar afgeplat aan de onderzijde. 

2024 Ford Mustang

Leveringen

In de Verenigde Staten wordt de nieuwe Ford Mustang leverbaar in de zomer van 2023. Of en wanneer de Amerikaanse musclecar naar Europa komt, is momenteel nog niet duidelijk. Al zijn er indicaties dat de nieuwe Ford Mustang in de herfst voet zou zetten aan Europese bodem. Nog een jaartje wachten, dus.

2024 Ford Mustang

 

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten