Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Zo gek veel auto's verkocht Ferrari in 2021

Geschreven door Olivier Duquesne op 03-02-2022

Het Steigerende Paard heeft er een recordjaar opzitten: in 2021 leverde Ferrari meer dan 11.000 nieuwe auto's. Naast de omzet ging ook de winst flink omhoog.

Ferrari 2021

De autosector sleept zich door een moeilijke periode waarin de beperkende coronamaatregelen, de chiptekorten en de onzekerheid over de EV-transformatie een grote impact hebben op het aantal nieuw ingeschreven wagens. Maar het is niet overal kommer en kwel, want de prestigemerken hebben er wel een uitstekend 2021 opzitten. Zoals Ferrari, dat het afgelopen jaar liefst 11.150 nieuwe auto's kon leveren. Dat is een stijging van zo maar eventjes 22% tegenover 2020.

Ferrari noteerde een omzetstijging van 23%, goed voor een totaal van bijna 4,3 miljard euro. De nettowinst klom zelfs met 37%, naar liefst 833 miljoen euro. Het plafond is nog niet in zicht, want de bestellingen lopen momenteel als een hogesnelheidstrein. En dan hebben we het geeneens over de verwachte impact van de Ferrari Purosangue, de langverwachte SUV die de verkoopcijfers een extra impuls zou moeten geven - zoals dat ook het geval was bij de Aston Martin DBX, de Bentley Bentayga en de Lamborghini Urus.

 

 

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten