Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Peugeot: Stop de dieselmotoren (2018)

Geschreven door David Leclercq op 04-10-2018

Peugeot heeft op het Autosalon van Parijs 2018 aangekondigd te willen stoppen met de ontwikkeling van dieselmotoren. De reden is de sterk gedaalde vraag naar dit type motor.

Peugeot onderbreekt nu ook de ontwikkeling van zijn dieselmotoren. Ze geven aan dat de dalende vraag op de markt de grootste reden is voor deze beslissing. Het merk (en de PSA-groep) zal in de toekomst, zoals we hebben gezien op het Autosalon van Parijs, zich richten op plug-in hybrides.

Diesel volledig doen verdwijnen

Laurent Blanchet, productdirecteur van de PSA-groep, was heel duidelijk over dieselmotoren. Zelfs hun totale verdwijning is mogelijk, als dat noodzakelijk of gerechtvaardigd wordt door de markt. Hij gaf aan onze collega’s van Autocar aan dat “de toekomst van diesel was onzeker, het zal te zien zijn of de markt diesel zal doen verdijnen”.

Nieuwe motor

Nochtans lanceerde het merk onlangs een gloednieuwe 1.5 diesel die voldoet aan de strengste emissienormen. Dat gezegd zijnde, die motor kan ook niet voor onbepaalde tijd worden aangepast. “We hebben besloten om dieseltechnologie niet verder te ontwikkelen omdat we willen zien wat er zal gebeuren”, voegde Blanchet eraan toe.

Marktaandeel gedaald tot 36%

Het marktaandeel van diesel in Europa is gedaald van ongeveer 50% begin 2017, tot 36% dit jaar. Een daling die, volgens deskundigen, vooral te wijten is aan de schandalen en het bedrog dat publiek werd gemaakt naar aanleiding van de Dieselgate-zaak. Dat maakte het publiek bewust van het belang van de kwaliteit van de lucht die het inademt (NOx, fijnstof, …). Sinds die zaak worden de constructeurs die stoppen met de ontwikkeling van dieselmotoren (Volvo), of zij die het zelfs niet meer aanbieden (Toyota, Kia, …), steeds talrijker. Vandaar de beslissing van Blanchet: “we hebben besloten dat, in 2022 of 2023, als het marktaandeel van diesel onder de 5% gaat, we het volledig laten vallen.”

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten