Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Peugeot stelt plug-in hybride gamma voor

Geschreven door Olivier Duquesne op 24-09-2018

De Peugeot 508, 508 SW en 3008 stappen over op plug-in hybride technologie. Het Franse merk pakt meteen uit met twee versies: de Hybrid met 225 pk en de Hybrid4 (vierwielaandrijving) met 300 pk.

Het motorenpalet van de Peugeot 508, 508 SW en 3008 breidt uit met twee plug-in hybride oplossingen. Die zijn telkens gebaseerd op de 1.6 PureTech-benzinemotor met een alternator-starter, een specifieke achttrapsautomaat, een lithium-ionbatterij en één of twee elektromotoren. De voorwielaangedreven Hybrid-versie combineert de 180 pk van de viercilinder met 110 pk van de elektromotor in de versnellingsbak. Ze ontwikkelen samen een piekvermogen van 225 pk. In de Hybrid4-variant, die enkel voor de 3008 is bedoeld, stijgt het vermogen tot 300 pk dankzij een tweede elektromotor van 110 pk die met zijn omvormer in de achteras is ingebouwd. Op die manier heeft hij dus vierwielaandrijving. Bovendien blijft zijn CO2-uitstoot (WLTP) beperkt tot 49 g/km.

40 of 50 kilometer zonder benzine

De lithium-ionbatterij van de Hybrid kan 11,8 kWh stroom opslaan, die van de Hybrid 4 zelfs 13,2 kWh. Daarmee geraakt de 3008 Hybrid4 exact 50 kilometer ver puur op elektrische kracht, terwijl de Hybrid-versies met voorwielaandrijving het op de WLTP-cyclus 40 kilometer volhouden. Ze hebben dan een topsnelheid van 135 km/h. Peugeot biedt een standaard hybride rijmodus aan, naast een e-Save-optie, om stroom in de batterij te behouden, en een Sport-modus. Daarnaast kan de bestuurder kiezen voor de Brake-functie zodat je “met één pedaal” kan rijden, zolang je uiteraard geen noodstop moet uitvoeren. Herladen duurt afhankelijk van het type stekker of laadpaal 1 uur 45 minuten tot 7 uur.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten