Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Shelby en Cobra officieel ingevoerd

Geschreven door Olivier Duquesne op 21-12-2011

Het bedrijf Gentlemen Car gaat met de hulp van Claude Dubois officieel de merken Shelby en Cobra invoeren in de Benelux en Frankrijk. We mogen ons zelfs aan een specifiek ontwikkelde variant verwachten.

Carroll Shelby, de befaamde Ford-tuner en sportwagenbouwer uit Amerika, zocht al langer naar een manier om zijn Shelby's en Cobra's officieel in Europa te verdelen. Uiteindelijk is een akkoord getekend met het bedrijf Gentlemen Car, dat is gespecialiseerd in het invoeren van Amerikaanse auto's, en Claude Dubois, die vroeger al Shelby invoerde in de Benelux. Beide bedrijven gaan samen de auto's invoeren, verkopen, een naverkoopdienst opzetten, garantievoorwaarden ontwikkelen en de marketing op zich nemen voor België, Frankrijk, het Groot Hertogdom Luxemburg, Nederland en Monaco.

Voor de gelegenheid werd een Cobra CSX met aangepaste specificaties ontwikkeld. Zijn aluminium zevenliter-V8 met 520 pk, die wordt geassembleerd in de Verenigde Staten, werd aangepast aan de in Europa verkrijgbare brandstoffen en aan 'normaal gebruik op de openbare weg'. De auto krijgt naar keuze een koetswerk in glasvezel of aluminium. Als optie staan enkele minder dure motoren op het programma die zijn afgeleid van de Ford Racing 331, een 5.6 met 425 pk. Gentlemen Car zal ook de Shelby GT500 invoeren, een afgeleide van de Ford Mustang GT met een 5.4-V8 met 550 pk. De Cobra Daytona (SCX 9000), die onder Shelby-licentie wordt gebouwd, en de CS-GT40 MKII met Shelby 427-motor (7 liter) staan eveneens in de catalogus.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten