Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Innovatie / 15.000 km in een Tesla op zonne-energie

Geschreven door Frédéric Kevers op 20-04-2022

Een team Australische wetenschappers plannen een roadtrip van 15.000 kilometer aan het stuur van een elektrische Tesla Model 3 die zijn stroom haalt uit geprinte zonnepanelen.

In september 2022 vertrekt een team Australische wetenschappers van de Newcastle University op een roadtrip die 84 dagen zal duren en waarin 15.000 kilometer afgelegd zal worden. En dat doen ze aan het stuur van een elektrische Tesla Model 3 die uitgerust is met geprinte zonnepanelen, die tijdens de reis voor het merendeel van de stroom moeten zorgen. Het experiment maakt deel uit van het Charge Around Australia-project waarbij de wetenschappers langs 70 scholen zullen passeren om de leerlingen te informeren over toekomstige technologieën die de klimaatopwarming moeten helpen vertragen. 

LEES OOK Aptera Paradigm is elektrische auto op zonne-energie

Het principe is eenvoudig: wanneer de batterijen van de Tesla Model 3 om een extra shot stroom vragen, worden de geprinte zonnepanelen uitgerold om elektriciteit te genereren. Het gaat om 18 rollen van 18 meter lang die opengelegd moeten worden. De elektrische auto wordt dus niet al rijdende bijgeladen. De zonnepanelen worden geprint via een commerciële printer die eigenlijk ontworpen is voor wijnetiketten, maar aangepast werd om de uit PET-flessen gedistilleerde panelen te bedrukken. Hierbij wordt de zogeheten OPV-techniek toegepast, die de kostprijs van zonnepanelen enorm zou kunnen reduceren.

Bron: Reuters

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten