Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Innovatie / Verhuist de airbag naar de achterkant van het stuur?

Geschreven door Hans Dierckx op 07-06-2024

De frontale bestuurdersairbag heeft altijd centraal op het stuur gestaan, wat een logische plek is. Onderdelenbouwer ZF wil hem naar achteren verplaatsen geven, wat heel wat mogelijkheden biedt. We leggen het even uit...

Of het goed nieuws zou zijn dat het centrale gedeelte van het stuur opgevuld wordt door een aanraakscherm of door draai- en drukknoppen die verschillende functies combineren, is een andere zaak. Dat is nochtans het voordeel dat de Duitse onderdelenleverancier ZF, een van de grote spelers in de autosector, naar voor schuift bij deze innovatie. Zij hebben immers een manier gevonden om de airbag te verplaatsen naar de bovenkant van de stuurstang.

Airbag ZF

Bij een ongeval komt de airbag dan tevoorschijn tussen de naaf en de bovenste helft van de stuurvelg, waardoor die dezelfde werking heeft als vandaag. ZF maakt daardoor ruimte vrij voor meer of voor grotere knoppen. Zelf denken ze ook aan een klein schermpje, waarop essentiële informatie voor de bestuurder kan getoond worden. Wat ze er uiteindelijk mee doen, laten ze echter over aan de creativiteit van hun klanten, de autofabrikanten.

Niet verplicht

De bestuurdersairbag zoals elke nieuwe auto die vandaag heeft, verscheen voor het eerst in de jaren 70 bij General Motors, dat er enkele modellen voor de Amerikaanse markt mee uitrustte. In Europa had Mercedes de primeur, in 1981 in de S-Klasse. Die airbag was ontwikkeld in samenwerking met Bosch, een van de andere grote Duitse toeleveranciers.

In Europa is de airbag niet verplicht in elke nieuwe auto, al is er geen enkele fabrikant die nog een auto verkoopt zonder minstens één exemplaar. In de VS moet elke nieuwe auto van de federale overheid wél 2 frontale airbags hebben. Een van de beweegredenen daarvoor is dat de gordeldracht in vele staten gedurende lange tijd niet verplicht was. Vandaag is dat enkel nog het geval in het kleine New Hampshire.

Journalist AutoGids/AutoWereld

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten