Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Innovatie / Audi Autonomous Driving Cup 2017: wedstrijd voor autonome voertuigen

Geschreven door Olivier Duquesne op 06-11-2017

Acht Duitse universiteiten nemen deel aan de Audi Autonomous Driving Cup 2017. Deze wedstrijd is gericht op autonoom rijden en kunstmatige intelligentie in een miniatuur-Q2.

De studenten van 8 Duitse universiteiten nemen met een Audi Q2 in schaal 1 op 8 deel aan een wedstrijd rond autonoom rijden. De Audi Autonomous Driving Cup vindt op 16 november plaats in het Audi Forum-museum in Ingolstadt. Elk team mag zijn eigen sensoren en software fijnslijpen om de mini-Q2 te besturen via het ADTF-platform (Automotive Data and Time Triggered Framework). Het voertuig moet obstakels vermijden, kruispunten oversteken zonder een andere auto aan te rijden, een gezonde veiligheidsafstand houden, verkeersborden herkennen en een reeks min of meer originele manoeuvers kunnen uitvoeren.

Beperkte omgeving

Het autonome schaalmodel is overladen met accessoires om hem te helpen rijden. Het belangrijkste is een groothoekcamera. Die is gekoppeld aan een frontale 3D-camera, een achteruitrijcamera en 10 ultrasoonsensoren. Het geheel geeft een detectieveld van 2 centimeter tot 4 meter. Dat volstaat om de auto tegen hoge snelheid te laten rijden. Een acceleratiemeter in negen richtingen registreert trouwens elke richtingsverandering en stuurt die informatie naar de centrale computer met Quadcore-processor. Met die uitrusting moeten de teams een aantal proeven tot een goed einde brengen met behulp van kunstmatige intelligentie bovenop de standaard autonome rij-oefeningen.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten