Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Innovatie / Leer auto’s ontwerpen met AI

Geschreven door Hans Dierckx op 28-05-2024

Echt zijn ze niet, maar behoorlijk appetijtelijk wel, deze door AI ontworpen fantasie-auto’s. De ‘maker’ biedt een online cursus aan voor wie er ook mee aan de slag wil.

Het zijn bijzonder fascinerende ontwerpen die je vindt op de Instagram-pagina van An Improbable Future (letterlijk: een onwaarschijnlijke toekomst), waarachter een Amerikaans ontwerper schuilt die de AI-toepassing Midjourney gebruikt als creatieve rechterhand.

 An Improbable Future

Het resultaat oogt vernuftig, vaak adembenemend, soms dystopisch en bij momenten helemaal van de pot gerukt. De ontwerper in kwestie, die anoniem wenst te blijven, heeft duidelijk een voorliefde voor een rauwe, Mad Max-achtige esthetiek.

Cursus voor 99 dollar

Voor 99 dollar kan je een tiendelige lessenreeks volgen, van de eerste stappen tot geavanceerde beeldgeneratie. De focus ligt op het formuleren van de juiste opdrachten, ook wel ‘prompts’, om het artificieel intelligente tekenprogramma een zo duidelijk mogelijke richting te geven. De Instagram-pagina dient daarbij als een soort moodboard, een ideeënkaft vol ingebeelde objecten.

AI is ook in de creatieve wereld aan een razende opmars bezig, waarbij de schier onbegrensde mogelijkheden gebruikt worden als hulpje bij het brainstormen.

Journalist AutoGids/AutoWereld

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten