Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Innovatie / Concours Lépine: innovaties voor de autosector

Geschreven door Laurent Norro op 08-05-2017

Het Concours Lépine is een onmisbare afspraak voor uitvinders. De 116de jaargang ontsnapt niet aan die regel. Dit jaar vormt de auto meer dan ooit een bron van inspiratie.

In Frankrijk vindt op dit moment de 116de jaargang plaats van het Concours Lépine, dat al sinds 1901 wordt georganiseerd. Een mooie gelegenheid om in herinnering te brengen dat de autosector veel aan dit evenement te danken heeft. Tijdens vroegere edities zijn heel wat innovaties voor de autosector onthuld. Dit jaar werd een uitvinding voorgesteld met de naam “Duo-Mobile” waarmee je een elektrische auto kan opladen via een sleepsysteem, naast het spel “Formule Karton” om je in je auto bezig te houden tijdens lange trips.

Tijdreis

Het Concours Lépine heeft zich doorheen de tijd al vaak onderscheiden met innovaties voor de autosector. Een paar daarvan vallen extra op. Zo stelde Armand Peugeot er in 1906 de voorvader voor van onze geluidswaarschuwingen voor, de claxon Type 81B Phanteon. In 1936 stelde mijnheer Barthélémy er een concept voor om banden op te pompen. Die werkte toen via de compressie van de motor. In jaargang 1968 maakten we kennis met de uitvinding Protec Auto van Eugène Dorey. Dat was een voorruitbescherming via een druk die door een zuignap werd gecreëerd, waardoor klappen van kiezels en andere steentjes op de ruit werden verzacht. In 1974 werd er de parkeerschijf bedacht, die niet veel later, in 1979 om precies te zijn, in heel Europa de norm werd. Kortom, misschien wordt ook het Duo-Mobile over een paar jaar gezien als “revolutionair voor zijn tijd”.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten