Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Innovatie / Ferrari kijkt naar Silicon Valley voor de ontwikkeling van hun elektrische auto

Geschreven door Frédéric Kevers op 06-11-2023

In 2025 zou Ferrari zijn eerste 100% elektrische model lanceren. En voor de ontwikkeling van die EV roepen ze de hulp in van Silicon Valley.

Zou het de invloed van Benedetto Vigna zijn? De nieuwe CEO van Ferrari heeft immers een achtergrond in de techindustrie. Want Maranello kijkt naar Silicon Valley voor de ontwikkeling van zijn eerste volledig elektrische productiemodel, dat het gamma in de loop van 2025 zou komen vervoegen. Dan hebben we het over ontwikkelingsmethodes zoals 'hardware in the loop', een proces dat gebruikt wordt voor smartphones, tables, computers en andere elektronische apparaten.

Die 'hardware in the loop' maakt het mogelijk om het gedrag van de componenten onder zoveel mogelijk verschillende omstandigheden te simuleren, een aanpak die een gedegen voorbereiding vraagt, maar wel een heleboel bugs naar boven kan brengen die doorgaans in een latere fase aan het oppervlak komen. Deze methode leverde reeds knappe resultaten op bij de ontwikkeling van plug-inhybride modellen zoals de SF90 Stradale en de 296 GTB.

LEES OOK Je kan een Ferrari kopen met bitcoins

Praktisch gezien maakt het gebruik van de 'Hardware in the Loop'-methode het mogelijk om het gedrag van componenten onder zoveel mogelijk verschillende omstandigheden te simuleren. Deze aanpak vergde veel voorbereiding vooraf, maar heeft Ferrari al in staat gesteld om een aantal computerbugs op te lossen die normaal gesproken pas in een later stadium van de ontwikkeling zouden opduiken, zoals bijvoorbeeld het geval was bij de oplaadbare hybride modellen van de fabrikant uit Maranello.

LEES OOK Een plug-inhybride Ferrari is sneller dan een hardcore Ferrari

Volgens Benedetto Vigna ligt de ontwikkeling van deze eerste elektrische Ferrari op schema: het gloednieuwe, verder niet nader omschreven EV-model zou in de loop van 2025 gepresenteerd worden. Voor de productie van die elektrische auto bouwt de Italiaanse constructeur een gloednieuwe site die verantwoordelijk wordt voor de geëlektrificeerde Ferrari-modellen van de toekomst. 

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten