Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Innovatie / Volkswagen gaat metalen onderdelen 3D-printen

Geschreven door David Leclercq op 20-09-2018

Langzaam maar zeker sijpelt de 3D-printtechniek door in de autosector. Volkswagen wil zelfs metaal gaan printen.

Volkswagen deelt officieel mee dat het 3D-printtechnologie gaat integreren in de productie van metalen onderdelen. Net zoals PSA en Mini wil VW inzetten op deze techniek om zowel flexibiliteit als kostenbesparingen te bereiken.

Niet enkel kunststof

Aanvankelijk dacht men dat 3D-printen enkel geschikt was voor kunststoffen of plaaster. Maar dat klopt niet: de techniek kan ook voor metaal worden gebruikt en het is dus mogelijk om een nieuw onderdeel te “sculpteren” in één blok. Volgens VW kan op die manier de productiviteit met een factor 50 worden verhoogd terwijl de printers gemakkelijk kunnen worden aangepast aan het soort stukken dat moet worden geproduceerd.

Personalisering

Het persbericht meldt verder: “In samenwerking met HP en GKN blijft Volkswagen de technologie verder ontwikkelen, zodat we om te beginnen designelementen in kleine reeksen kunnen maken. Zo kost het ons niet te veel moeite om gepersonaliseerde stukken te maken zoals de belettering op de kofferklep, speciale versnellingspookknoppen of sleutels met specifieke tekst op vraag van de klant. De bedoeling is om klanten zo snel mogelijk dit soort individualisering aan te kunnen bieden”. Je leest het goed: koetswerkpanelen of motoronderdelen zal VW nog niet zo snel gaan printen. Al is ook dat ongetwijfeld maar een kwestie van tijd…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten