Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Juridisch / Voorlopig rijbewijs verlengd tot 31 december

Geschreven door Olivier Duquesne op 12-08-2020

Als gevolg van de vele vertragingen door de gezondheidscrisis en de lockdown heeft de Federale Regering beslist om alle voorlopige rijbewijzen die na 16 maart zijn vervallen te verlengen.

Voorlopige rijbewijzen die na 16 maart zijn vervallen, worden automatisch verlengd tot 31 december 2020 zodra het koninklijk besluit wordt aangenomen. Op die manier kunnen kandidaat-bestuurders blijven oefenen en rondrijden op de openbare weg in afwachting van hun examenmoment. Dat betekent niet dat je mag treuzelen voor dat laatste, want de examencentra moeten een forse achterstand wegwerken. Het blijft dus verstandig om snel een moment te reserveren.

De verlenging is door het Vlaams Gewest gevraagd aan het Federale niveau. Vlaams Minister Lydia Peeters vond dat de datum van 30 september die de FOD had voorgesteld en die ook het Waalse Gewest wou hanteren niet volstond om te voldoen aan de noden van de Vlaamse centra. Federaal minister François Bellot heeft daarom positief gereageerd op de vraag tot verlenging naar het eind van het jaar. In afwachting van een publicatie in het Staatsblad blijft de datum van 30 september wel nog van kracht in de twee andere Gewesten van het land.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten