Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Juridisch / Winterbanden in Frankrijk: geen sancties in 2022-2023

Geschreven door Olivier Duquesne op 29-10-2022

In principe maakt sinds 1 november 2021 de zogenaamde Bergwet in 4.173 gemeenten in Frankrijk het rijden op winterbanden en het aan boord hebben van sneeuwkettingen of -sokken verplicht. De gedoogperiode is echter verlengd.

De Bergwet, die in november 2021 in Frankrijk van kracht werd, verplicht tot het dragen van winterbanden of aangepaste uitrusting in de bergachtige departementen ten zuiden en ten oosten van een lijn die loopt van Thionville tot Bordeaux. Elke prefect was vrij om ze toe te passen in zijn hele departement of in bepaalde gemeenten.

Er is signalisatie voorzien om aan te geven dat je zo’n gebied inrijdt. Voor de winter van 2021-2022 was een gedoogperiode, die nu is verlengd voor het seizoen 2022-2023. Er zouden geen sancties mogen zijn, behalve bij specifieke signalisatie die kettingen of winterbanden verplicht bij het betreden van bergpassen.

 Maar ook al riskeer je dus geen boete van 135 euro, toch is het raadzaam om winterbanden te dragen bij winterse omstandigheden of wanneer de gemiddelde temperatuur lager is dan 7 graden. Je kunt dus maar beter goed uitgerust zijn voor de wintersport, Bergwet of niet.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten