Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Alpine: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 02-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: Alpine.

Met enkel de sportieve – en bijzonder leuke – A110 in de catalogus is Alpine nog altijd maar een kleine speler, ook al zorgen diverse speciale uitvoeringen er wel voor dat liefhebbers van het genre toch geprikkeld blijven. Maar de Renault-dochter heeft veel grotere plannen: tegen het einde van dit decennium zou het gamma al tot zeven modellen moeten tellen en zou Alpine zelfs in Noord-Amerika klanten willen zoeken.

2024 Alpine A290 beta

Snelle R5

Die ambitieuze toekomst is natuurlijk helemaal elektrisch, en dat wordt in 2024 al een eerste keer concreet gemaakt. Alpine start de grote gezinsuitbreiding allicht met de A290, een sportief aangeklede en op termijn zelfs tot 280 pk opgevoerde variant van de veel bravere Renault 5 E-Tech Electric.

TEGEN 2030 ZOU HET GAMMA TOT ZEVEN MODELLEN MOETEN TELLEN.

Maar er zijn voor de volgende jaren dus nog een pak meer nieuwe modellen gepland. In de maak zijn zeker ook al een cross-over met GT-allures, die A390 zal worden gedoopt. De opvolger van de A110 wordt evengoed een EV, en ook een nieuwe A310 en zelfs een roadster behoren tot de mogelijkheden. Alpine blijft ondertussen ook heel actief in de autosport. Naast het vooralsnog nog niet echt succesvolle Formule 1-engagement keert het met een Hypercar dit jaar ook terug in het uithoudingsracen en dus de legendarische 24 Uur van Le Mans.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten