Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Ferrari zowat uitverkocht tot 2024, SF90 Stradale erg populair

Geschreven door Klaas Janssens op 04-05-2022

Ferrari doet gouden zaken: een groot deel van de voor 2023 voorziene modellen zijn inmiddels uitverkocht. De Roma en de SF90 Stradale zijn de hitnummers, al verwacht Maranello nog meer van de 296 GTB/GTS en de SUV Purosangue.

In 2021 noteerde Ferrari reeds recordcijfers, maar 2022 belooft nog beter te zijn. Dat was de boodschap van topman Benedetto Vigna tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van de Italiaanse stoeterij. De voor 2022 voorziene modellen hebben zowat allemaal een eigenaar gevonden en ook die voor 2023 zijn intussen bijna uitverkocht.

LEES OOK Test Ferrari 296 GTB (2022)

Tijdens de eerste drie maanden van het jaar wist Maranello zo maar eventjes 3.200 wagens aan de man en vrouw te brengen, terwijl de nettowinst met 16% toenam tot bijna 240 miljoen euro. Volgens Ferrari draaien vooral de Roma en de SF90 Stradale/Spider als een trein. Dat die laatste over een plug-inhybride aandrijflijn beschikt, is daar allerminst vreemd aan. Er wordt dan ook veel verwacht van de 296 GTB/GTS, die eveneens over een plug-inhybride aandrijfgeheel beschikt.

LEES OOK Ferrari toont SUV Purosangue voor het eerst

Maar de grootste klapper, dat wordt de Ferrari Purosangue. Als deze SUV voor het Steigerende Paard doet wat de DBX voor Aston Martin, de Bentayga voor Bentley en de Urus voor Lamborghini deden, dan wordt Ferrari binnenkort een massaconstructeur. 

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten