Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Jaguar: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 09-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: Jaguar

De grote droom van Jaguar om een Brits alternatief voor de Duitse premiummerken te worden is nooit uitgekomen, vandaar de radicale beslissing om de volgende jaren verschillende marktsegmenten te verlaten en heel snel naar een volledig elektrisch en behoorlijk exclusief aanbod over te schakelen. Met de XE en XF telt de catalogus voorlopig wel nog altijd verschillende berlines en zelfs een break en met de E-Pace, de F-Pace en de I-Pace kun je natuurlijk ook nog kiezen uit drie SUV’s. De laatste – eigenlijk eerder een cross-over – is de enige die al een volledig elektrische aandrijving heeft. Recent werd hij nog eens opgewaardeerd.

JAGUAR WIL HET VANAF VOLGEND JAAR OPNEMEN TEGEN BENTLEY, MASERATI EN PORSCHE.

Jaguar F-Pace

Hogerop

Voor de F-Type nadert het einde. De coupé en cabrio mogen afscheid nemen met een tot 150 exemplaren beperkte en door de legendarische E-Type geïnspireerde ZP Edition. Die wordt aangedreven door de vijf liter grote V8 met compressor, om bij het vertrek toch nog wat lawaai te maken. Hoe het dan verder moet met Jaguar? Wel, de Britten zouden het vanaf volgend jaar willen opnemen tegen kleppers als Bentley, Maserati of Porsche. Met dus enkel nog elektrische auto’s – ook die toekomstige rivalen schakelen daar de volgende jaren trouwens op over. We wachten in spanning af.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten