Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / De laatste Subaru’s BRZ zijn te koop, in blauw met gouden velgen

Geschreven door Hans Dierckx op 05-06-2024

Dit is de laatste kans om een Subaru BRZ in huis te halen. In Duitsland biedt het Japanse merk nog 300 stuks aan van de pretcoupé, in het iconische blauw met gouden velgen.

Coupés zijn met uitsterven bedreigd, zeker de betaalbare varianten en al helemaal met een atmosferische benzinemotor. We denken dan meteen aan de identieke tweeling Toyota GR86 en Subaru BRZ, heerlijke stuurmansautootjes die dit jaar uit de handel genomen worden.

Bij de Toyota is dat de facto nu reeds het geval, want die is al sinds vorig jaar uitverkocht. Subaru heeft de BRZ heel even in België aangeboden, maar dat is alweer voorbij.

LEES OOK - Een nieuwe auto kopen in het buitenland (in de EU)

Ze hebben echter nog enkele honderden BRZ’s die via de Duitse afdeling de deur uit gaan. Voor Belgische geïnteresseerden is dat geen probleem, want je kan een nieuwe wagen probleemloos in een ander EU-land aankopen en vervolgens in ons land inschrijven.

2024 Subaru BRZ Final Edition

Final Edition

Het gaat om 300 exemplaren van een Final Edition-reeks, gespoten in het azuurblauw van de legendarische Impreza-rallywagens van weleer. Inclusief goudkleurige OZ Racing Ultraleggera-wielen, eveneens een knipoog naar het rijke rallyverleden van Subaru. Voor wie het wenst, zijn er overigens wel nog 4 andere koetswerkkleuren beschikbaar.

Mechanisch is de auto standaard, met dus een 234 pk sterke viercilinderboxer, met sportuitlaat, die de achterwielen aandrijft via een sperdifferentieel. Je kan kiezen tussen een handbak of automaat, telkens met 6 verzetten. Binnenin krijg je een bekleding met leder en alcantara, en specifieke vloermatten.

De BRZ Final Edition gaat de deur uit voor 41.990 euro. De versie met automaat is 3.000 euro duurder.

2024 Subaru BRZ Final Edition

Nieuwe veiligheidsnormen

De GR86 en BRZ moeten sowieso deze zomer uit de rekken verdwijnen. Vanaf dan legt de EU immers nieuwe veiligheidsvoorschriften op. Daarbij komt de verplichte aanwezigheid van een noodremassistent met voetgangersherkenning.

De detector moet achter de voorruit, en om dat in deze modellen in te bouwen, zou een aanpassing aan de dakstructuur nodig zijn. Dat vonden de Japanners te ingrijpend, gezien de kleine oplage van deze coupé.

 

Journalist AutoGids/AutoWereld

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten