Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Lotus: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 12-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: Lotus

Het in zijn lange geschiedenis commercieel niet altijd even sterke Lotus is vandaag grotendeels in Chinese handen, en die financiële slagkracht maakt het soort ontwikkelingswerk en dus ook productlanceringen mogelijk die vroeger bijna ondenkbaar waren. Het huidige gamma is dan ook best wel indrukwekkend. Het begint bij de sportwagen Emira, de allerlaatste Lotus met een verbrandingsmotor – ook voor het Britse merk is de toekomst helemaal elektrisch. Die toekomst is zelfs al begonnen, want vorig jaar startte Lotus met de leveringen van de elektrische Eletre. Die fraai gelijnde SUV heeft krachtige elektromotoren en een grote batterij die officieel voor een rijbereik van zowat 600 kilometer zorgt.

DE EMIRA IS DE ALLERLAATSTE LOTUS MET VERBRANDINGSMOTOR.

2023 Lotus EmiraOok vierdeurs-GT

Wél nog een echte sportwagen is de Evija: een meer dan 2.000 pk sterke en door zijn beperkte productie ook heel exclusieve elektrische bolide waarmee je in 9,1 seconden van 0 naar… 300 km/u kunt spurten. Het aanbod wordt in 2024 verder uitgebreid met de Emeya, een van twee elektromotoren voorziene en 905 pk sterke vierdeurs-GT met dus ook vier zitplaatsen. Net als de Eletre staat die auto op het door het Chinese moederhuis Geely ontwikkelde EPA-platform. De eigen Lotus-ingenieurs voorzagen de auto van een actieve aerodynamica die het rijbereik moet vergroten.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten