Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Verkoop VW Golf stuikt in elkaar

Geschreven door Klaas Janssens op 23-11-2021

In de Europese hitparade van de best verkochte modellen is er in oktober 2021 plots geen spoor meer van de Volkswagen Golf. Wat is er aan de hand?

2021 VW Golf R

In oktober 2021 ging de Europese verkoop van nieuwe wagens er met 30% op achteruit. Maar voor de Volkswagen Golf is de situatie nog een stuk dramatischer, want tegenover dezelfde periode vorig jaar zakte de verkoop in met liefst 59%. Er werden slechts 11.174 exemplaren van de voormalig bestseller verkocht, waardoor de VW Golf uit de Europese top 10 tuimelde.

Opvallend: de verkoop van de VW T-Roc blijft wel overeind. De compacte SUV staat op plaats 9 met 12.116 verkochte exemplaren. Helemaal bovenaan de hitparade staat de Peugeot 2008 (18.109), de Renault Clio (14.639) en de Dacia Sandero (14.034) maken het "Franse" podium compleet.

Winstoptimalisatie

De oorzaak: het wereldwijde tekort aan elektronische microchips. De haflgeleidercrisis dwingt de autocontructeurs tot het maken van keuzes. En natuurlijk wordt dan vooral naar de modellen gekeken die het meeste winst genereren. Of die interessanter zijn voor de C02-uitstoot.

Met een VW T-Roc valt er meer te verdienen dan met een VW Golf, dus krijgt die voorrang. Dat de fabriek in Wolfsburg, de site waar Volkswagen de Golf bouwt, een tijdje heeft stilgelegen, helpt evenmin. Het is dus geen verkoopprobleem, maar een leveringsprobleem.

Bron: Jato Dynamics

 

Channel Manager Produpress Websites

Twitter: @janssensklaas / Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten