Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / BlaBlaCar in Google Maps

Geschreven door Olivier Duquesne op 25-08-2017

Rittendeeldienst BlaBlaCar is voortaan geïntegreerd in de mobiele app van Google Maps, na die van ViaMichelin. Wanneer je een route opzoekt, kan je zo een traject reserveren.

BlaBlaCar heeft een grote slag binnengehaald. Na ViaMichelin integreert nu ook de app van Google Maps het rittendeelprogramma in België en Frankrijk. Gebruikers van de alomtegenwoordige kaartoplossing zullen automatisch rittendeelverzoeken en -aanbiedingen krijgen wanneer ze een route uitstippelen. Op Google Maps worden de BlaBlaCar-opties die binnen de 24 uur beschikbaar zijn toegevoegd aan twee andere routetypes: te voet, per auto, met het openbaar vervoer, de trein, het vliegtuig, de fiets of per Uber. Dankzij de samenwerking tussen de informaticareus uit Californië en het Franse rittendeelbedrijf kan Google op elke BlaBlaCar-reservering een commissie opstrijken.

Via de app

Deze nieuwe functie voor Google Maps is enkel beschikbaar in de app voor tablets en smartphones (Android en Apple). Wie in een BlaBlaCar-rit geïnteresseerd is, krijgt de tarieven te zien en kan direct zijn trip reserveren of zijn vrije stoel aanbieden door een route via het openbaar vervoer te kiezen. BlaBlaCar-gebruikers worden direct naar de reservering gegidst. Anderen wordt eerst gevraagd om de app te downloaden van de App Store of Google Play. De dienst van de marktleider in rittendelen zal op termijn beschikbaar zijn in 22 landen. Andere samenwerkingen tussen BlaBlaCar en ViaMichelin, Kelbillet en GoEuro lopen gewoon verder.

Fiscaal

De bestuurder en zijn BlaBlaCar-passagier moeten de reiskosten delen via een bijdrage op het BlaBlaCar-platform. Dat houdt een commissie achter op het bedrag dat de passagier(s) betalen. Een recente wet van minister Alexander De Croo voorziet normaalgezien een voorheffing van 10 procent aan de bron voor dienstenapplicaties, maar die voor rittendelen ontsnappen daaraan. Het gaat namelijk om het delen van de kosten en niet om een betaalde dienst. Als het betaalde bedrag niet hoger ligt dan de reële kosten van het traject, dan moet je niets aangeven. Let echter op bij regelmatig autodelen in het kader van woon-werkverkeer. De bedragen moeten dan worden ingebracht in het kader van de aftrek van de werkelijke kosten. De bestuurder kan dan bovendien de kosten inbrengen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten