Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Audi RS Q3: met vijfcilinder van 400 pk

Geschreven door David Leclercq op 07-09-2018

De nieuwe SUV Q3 is nog niet eens op de markt of Audi is al bezig met de afstelling van zijn RS-versie, die minstens 400 pk zou gaan ontwikkelen.

Eind deze maand kunnen we je onze eerste rij-indrukken meegeven van de nieuwe Audi Q3 in zijn ‘klassieke’ versie. Audi wil later namelijk weer een gespierde RS-versie toevoegen. Deze RS Q3 kiest weer voor de beroemde 2.5-vijfcilinder, die hem een onbetwistbaar uniek karakter verleent.

2019

Deze RS Q3 komt waarschijnlijk in 2019 op de markt. Met zijn 2.5 van minstens 400 pk zou hij van 0 naar 100 km/u moeten kunnen sprinten in 4,5 seconden, onder meer dankzij het gewichtsverlies als gevolg van zijn nieuwe modulaire architectuur MQB. De gerobotiseerde zevenversnellingsbak zal het koppel uiteraard aan de 4 wielen doorgeven (maar niet permanent als gevolg van de overdwars ingeplante motor). Het RS-gamma van Audi zou in de komende maanden nog verder uitbreiden. We weten al dat er een RS Q8 komt en we zien niet in waarom de Q5 geen recht zou hebben op een RS-versie. De Q2 zou zich ‘beperken’ tot een toekomstige SQ2-afgeleide.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten