Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Lada Niva: nieuwe generatie komt in 2024

Geschreven door Olivier Duquesne op 15-01-2021

Lada maakt deel uit van het Renault-universum en is dus ook betrokken in het strategisch plan Renaulution. Het merk komt dichter bij Dacia en gaat nieuwe modellen uitbrengen, waaronder een moderne Niva.

De Lada Niva, de iconische 4x4 van de USSR, heeft al een carrière van 50 jaar achter de rug. Avtovaz, het moederhuis van het Russische merk, maakt deel uit van de Renault-groep. Tijdens de presentatie van het strategisch plan 'Renaulution' sprak de Franse constructeur ook over de toekomst van Lada.

Ten eerste komt de Lada Niva - die zijn naam verloor ten gunste van een Chevrolet-SUV bij een partnerschap tussen Lada en GM - terug als 'Niva Legend'. De bescheiden naam Lada 4x4, die hij al een twintigtal jaar draagt, mag dus in de vuilbak. De Niva krijgt dus niet alleen zijn eigen identiteit terug, maar ziet ook een mooie toekomst tegemoet. Er is namelijk een stukje van de conceptcar Niva Vision onthuld, een voorproefje op een model dat in 2024 het levenslicht zou moeten zien.

Dacia-Lada, Slavisch duo

Lada zal ook kunnen rekenen op een innigere samenwerking met Dacia. En dat gaat verder dan het rebadgen van Dacia's. Beide merken zullen samenwerken op het CMF-B-platform (Renault Clio, Dacia Sandero, ...) dat zal dienen voor alle Dacia- en Lada-modellen. Naast de nieuwe Niva worden er nog 3 nieuwe modellen van Lada verwacht tegen 2024. Deze modellen zullen exclusief voor de Russische markt en de landen onder invloed van Rusland worden gebouwd. De internationale, en dus ook de Belgische markt, blijft het speelterrein van Dacia. Toch zullen de strategieën worden gecoördineerd. Lada zal zijn eigen beheer kunnen opbouwen en genieten van de technologieën en andere oplossingen van de hele Renault-groep.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten