Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Mitsubishi keert in 2023 terug met de ASX

Verwachte lancering : 01-02-2023

Geschreven door Olivier Duquesne op 02-12-2021

Na het besluit in 2020 om de Europese markt te verlaten zal Mitsubishi in 2023 terugkeren naar Europa, met de zegen van Renault. Het eerste model van die comeback is de nieuwe ASX.

De nieuwe ASX zal symbool staan voor de terugkeer van Mitsubishi op de Europese markt in 2023, nadat het Japanse merk kort van plan was om zich uit onze contreien terug te trekken. Of er tegen dan nog veel zal overblijven van het distributienet, valt nog te bezien. Dat Mitsubishi het toch nog niet voor bekeken houdt op Europese bodem, is te danken aan alliantiepartner Renault-Nissan. Het toekomstige model zal geheel nieuw zijn en zal gebaseerd op de Renault Captur. Het zal echter niet gewoon om een rebadge-operatie gaan, want deze ASX zou naar verluidt een herkenbaar design krijgen.

Een en ander blijkt uit de loslippigheid van de woordvoerder van de Tsjechische invoerder. Die gaf zelfs aan dat de ASX begin 2023 beschikbaar zal zijn. Het nieuwe model zal dan een van de oudste modellen op de markt vervangen: de huidige ASX is namelijk al 11 jaar oud (al kreeg hij wel een facelift in 2019) en zal nog minstens 12 maanden mee moeten. In de loop van 2023 zou er nog een tweede nieuw model komen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten