Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / AC Cobra lanceert Series 4... Electric

Verwachte lancering : 01-12-2021

Geschreven door Klaas Janssens op 07-06-2021

De AC Cobra ruilt zijn bulderende V8 voor zoemende elektromotoren, maar aan power is er ook anno 2021 geen gebrek.

2021 AC Cobra Series 4 Electric

Elektromobiliteit sloopt het ene heilige huisje na het andere. Zelfs bij AC Cobra gaan ze nu overstag, want het bestaande gamma wordt aangevuld met de Series 4 Electric. De Britse constructeur die we associëren met bulderende V8-motoren en spinnende superchargers introduceert een 100% elektrisch aangedreven roadster, die zich baseert op het bredere koetswerk van de AC Cobra 378 Superblower. Het elektrische aandrijfgeheel werd ontwikkeld door de EV-specialisten van Falcon Electric.

De AC Cobra Series 4 Electric komt in twee smaken.. De basisvariant houdt het bij 1 elektromotor van 300 pk, goed voor een 0 tot 100 km/-sprintje in 4,9 seconden en een rijbereik van ongeveer 300 kilometer. De topversie grijpt naar twee van die elektromotoren, waardoor de sprint van 0 naar 100 km/u niet langer dan 3,8 seconden mag duren. Dat extra prestatiepotentieel heeft wel een prijs, want de autonomie van het accupakket wordt gereduceerd tot zo'n 250 kilometer.

Geen extra kilo's

De installatie van dat elektrische aandrijfgeheel heeft geen negatieve impact op de massa van de AC Cobra Series 4 Electric, die ondanks de zware lithium-ionbatterijen niet meer dan 1.240 kilogram op de bascuel zou zetten. Volgens de Britse constructeur weegt de conventionele V8-krachtbron met supercharger en transmissie zelfs meer dan de elektromodule. Om naast het gewicht ook de gewichtsverdeling van de AC Cobra te handhaven, wordt het accupakket achter de vooras gemonteerd. De elektromotor bevindt zich waar normaal gezien de transmissie ligt. Het vermogen en het koppel worden op het asfalt gelegd via een mechanisch sperdifferentieel van Quaife-origine.

Je kan de AC Cobra Series 4 Electric nu reeds bestellen en dat vanaf 148.000 Britse pond, zo'n 172.000 euro aan de huidige wisselkoers. Maar de leveringen starten wel pas tegen het einde van 2021. Geen goesting in een elektrische AC Cobra? Geen nood, de vanuit Norfolk opererende constructeur voorziet ook een upgrade van de Superblower, aangedreven door een 6,2 liter-V8 die een compressor gebruikt om het piekvermogen naar 650 pk en het maximumkoppelnaar 850 Nm te tillen. En dat voor 139.000 Britse pond...

2021 AC Cobra Series 4 Electric

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten